Onderzoek naar het functioneren van de physician assistant op de IC

Onlangs is het onderzoek ‘Analysis of the level of clinical skills of physician assistants tested with simulated intensive care patients’ gepubliceerd in Journal of Evaluation in Clinical Practice. Hierin wordt het functioneren van PA op twee gesimuleerde, typische intensive care situaties vergeleken met het functioneren van de AIOS. De situaties werden op video opgenomen en achteraf bekeken en gescoord door twee onafhankelijke intensivisten, geblindeerd voor de beroepsgroep. Het blijkt dat de PA en de AIOS gelijk presteren.
Naast het vergelijkbaar functioneren op medisch inhoudelijke taken, suggereren de auteurs dat de PA een meerwaarde kan zijn in organisatorische taken, onderwijs naar de afdeling of inwerken van nieuwe artsen op de IC.

U kunt het gehele artikel hier.

2 Reacties

  1. Josephine Berkvens

    Mooi dat de effecten van de inzet van PA’s ook in deze complexe setting is onderzocht, en nog mooier is de uitkomst dat de PA daar goed functioneert!

  2. Jeroen van Rosmalen

    Complimenten aan de auteurs om deze lastige, maar belangrijke (non-inferiority) studie te ondernemen!

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?