Internationaal bezoek van NCCPA

Onlangs waren de voorzitter en directeur van de NCCPA (National Commission on Certification of Physician Assistants) in Nederland. Zij hebben hier een aantal gesprekken gevoerd met professionals uit het PA werkveld (opleiders, NAPA, physician assistants).

De NCCPA is in de Verenigde Staten verantwoordelijk voor alles wat met kwaliteitsregistratie en herregistratie te maken heeft. Zij geven ook de herregistratie toets uit.
In een gesprek van anderhalf uur heeft Vincent Straten hen bij gepraat over het (her-) registratie beleid van de NAPA. Daarnaast hebben we ook gesproken over de praktijksituatie in de Nederlandse gezondheidszorg en de positie die de PA daarin in neemt. Uiteraard werd de opname in wet BIG als artikel 3 beroep besproken. Iets waar veel Amerikaanse PA’s enigszins jaloers op zijn.
Het was een zeer geanimeerd gesprek welke we zeker in de toekomst voort zullen zetten.

Zie hieronder de factsheet over de PA in de VS.

1 Reactie

  1. Josephine Berkvens, MPA opleiding Hogeschool Utrecht

    Op uitnodiging van HAN was ik daar ook. Ik heb een goed gesprek gehad op die dag met het bezoek uit de VS. We hebben gesproken over de rol die EPA’s (Entrustable Professional Activities) kunnen hebben bij (her)registratie van Physician Assitants.

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?