Overleg BIG-nummer geeft nog geen duidelijkheid

 

Recent is er onrust ontstaan over het zichtbaar voeren van het BIG-nummer. Daarover zijn VWS, de beroepsgroepen, werkgevers, Zorgverzekeraars Nederland en de Patiëntenfederatie vandaag met elkaar in overleg getreden. Vincent Straten was namens NAPA bij het overleg aanwezig.

De partijen zijn tot de conclusie gekomen dat het gaat om ingewikkelde materie, daarom zal er vervolgoverleg plaatsvinden. Doel is om tot een oplossing te komen met aandacht voor de administratieve lasten en waarbij voldoende tijd is voor implementatie. De partijen streven ernaar om binnen enkele maanden tot een oplossing te komen. Zoals eerder al is aangegeven is de IGJ gevraagd tot die tijd niet te handhaven.

Lees ook:

Handhaving bekendmaking BIG-nummer uitgesteld

Brede steun brandbrief: Voorkom onnodige administratieve lasten bij bekendmaking BIG-nummer

BIG-nummers per 1 april verplicht zichtbaar

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?