Werkbezoek NAPA met Joba van den Berg (CDA) aan LUMC

Op vrijdag 19 april jl. heeft NAPA samen met CDA-Tweede Kamerlid Joba van den Berg werkbezoek gebracht aan de Spoedeisende Hulp van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het werkbezoek is in samenwerking met Bianca van den Berg (PA SEH) tot stand gekomen. Het doel was om te weten te komen over multidisciplinaire samenwerking op een spoedeisende hulp en het SEH-opleidingsprogramma voor Physician Assistants (PA).

Sociale innovatie
“De PA vind ik een mooi voorbeeld van, wat ik noem, sociale innovatie,” aldus Kamerlid Van den Berg, nadat ze net op de traumakamer een demonstratie heeft gekregen van hoe het er op een SEH aan toe gaat en zelf de rol van de PA tijdens een acute opvang mocht aanschouwen. “Dus hoe kan je de zorg anders organiseren, zodat je krapte op de arbeidsmarkt opvangt en de zorg op een nog beter niveau kan brengen? Wat ook naar voren kwam is dat er continuïteit is bij de PA’s. Ze blijven lang op dezelfde plek. Dat is goed voor de saamhorigheid, maar ook prettig voor de patiënt. Die heeft daarmee een vast aanspreekpunt.”

Lees een uitgebreid verslag op LUMC website

 

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?