Multidisciplinaire richtlijn Q-koortsvermoeidheidssyndroom herzien

In de afgelopen maanden hebben veel deskundigen gewerkt aan de herziening van de multidisciplinaire richtlijn Q-koortsvermoeidheidssyndroom.

De richtlijn is inmiddels door de betrokken organisaties geautoriseerd. Corrie Siegers-Siebelink, PA interne geneeskunde in het Jeroen Bosch Ziekenhuis nam deel aan de werkgroep  namens NAPA. De herziene richtlijn staat vanaf vandaag online op https://lci.rivm.nl/richtlijnen/q-koortsvermoeidheidssyndroom

Deelname richtlijnontwikkeling

Sinds 2018 wordt NAPA betrokken bij de richtlijnontwikkeling en – herziening die door bijv. het Kennisinstituut van de federatie medisch specialisten of het Zorginstituut worden begeleid. De vakgroepen binnen NAPA worden met regelmaat gevraagd om personen van de vakgroep met kennis van het onderwerp af te vaardigen. In de richtlijn gaat het soms ook om afspraken wie wat mag doen. De commissie vakgroepen houdt bij welke personen aan welke richtlijnen deelnemen en geeft daarbij adviezen en ondersteuning.

Lees hier het interview met Corrie Siegers in NAPA Magazine over haar rol bij de herziening van de richtlijn Q-koortsvermoeidheidssyndroom en welke stappen daarbij worden doorlopen.

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?