Artikel in Algemeen dagblad over inzet van Physician Assistants in de huisartsenzorg

Op 13 maart jl. verscheen het artikel ‘Dreigend tekort aan huisartsen: assistenten zijn de redding’ met Quinten van den Driesschen (PA huisartsgeneeskunde en docent HAN) in Algemeen Dagblad /De Gelderlander over de inzet van Physician Assistants (PA) in de huisartsenzorg. Het artikel geeft goed weer hoe een PA de huisarts kan ontlasten.

In het artikel zijn echter twee onjuistheden ingeslopen: dat de PA student 2 dagen per week naar school gaat. Het is een duale opleiding waarin de student 1 dag contact onderwijs volgt, 2 dagen per week werkt in de praktijk ( huisartspraktijk/ziekenhuis/zorginstelling) en ongeveer 2 dagen stage loopt. Daarnaast wordt gezegd dat de inzet in palliatieve zorg geld scheelt, maar het gaat vooral om verbetering van de kwaliteit en continu├»teit van zorg voor de pati├źnt.

Lees het volledige artikel https://www.gelderlander.nl/regio/dreigend-tekort-aan-huisartsen-assistenten-zijn-de-redding~a61be449/

 

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?