Compensatie DKB-uren Kwaliteitsregister i.v.m. COVID-19 maatregelen

Door het coronavirus moeten veel PA’s in de zorg momenteel alle zeilen bij zetten. Daarnaast gaan congressen, symposia en andere bijeenkomsten door de COVID-19 maatregelen niet door. NAPA heeft daarom besloten de huidig geregistreerde PA’s een compensatie van 20 punten deskundigheidsbevordering (DKB) te geven, hetgeen overeenkomt met het aantal punten dat normaliter in 6 maanden wordt behaald.

Wat houdt dit in?

Alle huidig geregistreerde PA’s krijgen in de maand april 20 DKB-punten bijgeschreven in zijn/haar dossier in PE-online*. De registratienormen blijven ongewijzigd (200 DB-punten en werkervaringseis 3840 uur).

* Voor PA’s die zich in de periode maart t/m augustus 2020 moeten herregistreren, kan het moment van toekenning van de 20 compensatiepunten afwijken. Bij de beoordeling van het dossier zal Bureau Kwaliteitsregister, in het voordeel van de PA, beoordelen of de compensatiepunten worden toegekend in de huidige of in de eerst volgende registratieperiode. De PA hoeft daar zelf niets voor te doen en wordt, na de aanvraag van herregistratie, door Bureau Kwaliteitsregister via PE-online geïnformeerd over de toekenning van de compensatiepunten.

5 Reacties

 1. Renée Vijgen

  Beste NAPA, ik ben sinds maart 2019 afgestudeerd en ben deze maand (juli) begonnen met het bijhouden van de punten voor het kwaliteitsregister. Kom ik hierdoor dan niet in aanmerking voor de 20 extra punten?

 2. Tanja Prins

  De compensatie geldt voor de periode maart tot en met augustus. In afwachting van ontwikkelingen rondom COVID19 en scholingsaanbod zal gekeken worden naar eventuele aanvullende maatregelen.

 3. Hans Kroesen

  Dit lijkt redelijk maar in mijn ogen was het beter geweest de regels zo aan te passen dat punten ook gewoon digitaal gehaald mogen worden. Dus zonder die 50 procents beperking. Dan volgt een ieder toch gewoon voldoende nascholing.

 4. Carola

  Mooie actie, wordt er ook gekeken naar het uitbreiden van de maximale 20 punten per jaar aan online scholing? Er zijn nu veel initiatieven om toch punten te kunnen halen.

 5. jos keijer

  Dank allereerst voor uw actie. Voor welke periode geldt dit? Voor het hele jaar of het eerste half jaar? dus zijn de punten nu toegekend voor het eerste half jaar?
  en wordt er bij gebrek aan congressen dit jaar nog verder gekeken naar eventuele aanvullende maatregelen?

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?