Griepprikcampagne gestart, webinar voor zorgverleners nu terug te zien

Op 24 september vond het webinar ‘‘Griepprik voor zorgverleners’ live plaats. Het webinar werd door de Nederlandse Influenza Stichting georganiseerd in samenwerking met verschillende brancheorganisaties en beroepsverenigingen in de zorg. NAPA was een van de medeorganisatoren. Een deel van de uitkomsten van het recente grieponderzoek werd tijdens het webinar gepresenteerd. Het was tevens het startsein voor de campagne ‘Een griepprik, waarom zou ik?’

De opname van het webinar voor zorgverleners is hier terug te kijken met de toegangsode <griepprik> en kies dan de anonieme toegang (of registreer u eventueel).

U kunt ook via Youtube terugkijken.

 

Grieponderzoek: Nederlanders onderschatten langetermijneffecten griep

Nederlanders onderschatten de gevolgen van griep. Een overgrote meerderheid van de Nederlanders én huisartsen denkt dat gezondheidsproblemen zich beperken tot het moment van ziek zijn. Uit een enquête gehouden onder 1000 Nederlanders  en onder 110 huisartsen blijkt dat minder dan 1 op de 10 Nederlanders weet dat gezondheidsproblemen door griep zelfs maanden later nog kunnen optreden.

Download het Onderzoek_kennis en houding griep_DEF_20200811.

Meer informatie: https://influenzastichting.nl/

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?