Wie wordt de PA van het jaar 2020?

Ook dit jaar organiseert NAPA een verkiezing van de ‘PA van het jaar’. Naar aanleiding van de oproep voor de zomervakantie ontving NAPA 4 nominaties. Alle kandidaten zijn door een collega genomineerd vanwege hun bijzondere prestatie of omdat zij op een goede manier laten zien hoe je je als PA kunt profileren.

Genomineerden
De vier genomineerde PA’s voor ‘PA van het jaar 2020’ zijn:

(foto van L naar R: Matthijs ter Horst, Gera Peters, Nicoline Wesseling en Renée Vijgen)

Maak kennis met de kandidaten

Alle 4 kandidaten hebben hard gewerkt om een mooie video te maken om zichzelf voor te stellen.

 • Kandidaat nr. 1 -> Matthijs ter Horst, PA huisartsenzorg in gezondheidscentrum Wesselerbrink in Enschede, voorgedragen door collega PA Kees Knol. Bekijk de video van Matthijs.
 • Kandidaat nr. 2 -> Gera Peters, PA revalidatiegeneeskunde Radboud UMC, voorgedragen door Saskia Houwen-van Opstal revalidatiearts Radboudumc. Bekijk de video van Gera.
 • Kandidaat nr. 3 -> Nicoline Wesseling, PA cardio-thoracale chirurgie in het UMCU, voorgedragen door meerdere collega PA’s: Linda Wolf, PA Mammachirurgie in Treant Zorggroep, Rein Stulp, PA Klinische Genetica in UMCG, Sandra van Tuinen, PA Oncologie – Hematologie in het Antonius Ziekenhuis Sneek/Emmeloord en Antoine Veringa, PA Melanoom polikliniek, Oncologisch Centrum in Isala. Bekijk de video van Nicoline.
 • Kandidaat nr. 4 -> Renée Vijgen, PA interne geneeskunde in Amsterdam UMC, voorgedragen door Stag van Laer, AIOS interne geneeskunde. Bekijk de video van Renée.

Lees hier de motivatie van collega’s om ze te nomineren en breng online je stem uit. Er kan uitsluitend via het online stemformulier gestemd worden. Iedereen mag stemmen. De stemming sluit op 31 oktober. We maken de winnaar bekend tijdens PA Invest.

10 Reacties

 1. Miel Linders

  Gera is hele goede en betrouwbare collega, voor kinderen en ouders. en een hele fijne collega.
  groet Miel

 2. Bert de Swart

  Gera heeft hart voor de (kinder)zorg en als deze door de Covid-19 beperkingen niet fysiek gegeven kan worden, dan neemt ze het team en de afdeling mee door alternatieven te ontwikkelen en te implementeren zoals contact en behandeling via videogesprekken en beeldbellen.

 3. Imelda de Groot

  Gera is een collega die je je wenst om samen de kinderrevalidatie verder te ontwikkelen zowel in het ziekenhuis als in de netwerken. Zij is een belangrijk persoon in dit netwerk door haar laag drempeligheid, vasthoudendheid en kundigheid. Ik ben blij om bij met haar te werken, top collega.

 4. Corrie Erasmus

  Gera ken ik al heel lang, het blijft heel erg waardevol om samen patiënten te zien. “Koppel revalidatie – neurologie” Gera denkt altijd mee met patient/ouders als met collega. Hardwerkend en bekwaam.

 5. Helma HIjdra

  Gera doet de volledige kinderrevalidatiegeneeskundige zorg met alle complexiteit binnen een academische setting. Ze is een echte netwerker, daarnaast ook goed in projecten, zorgverbetering. Betrokken bij PA opleiding, opleiding van onze AIOS. En niet te vergeten een superfijne betrouwbare collega, waar altijd mee te sparren valt!

 6. Nicole Voet

  Gera is een alleskunner en een zeer prettige collega!

 7. Sander Geurts

  Gera doet in vele aspecten niet onder voor een volleerde kinderrevalidatiearts en is bovendien een geweldige collega.

 8. m. de kleuver

  Gera is een bijzonder goede PA, werkt interdisciplinair, kan zowel autonoom als verbindend werken. Top

 9. Selma

  Renee vijgen

 10. Maaike de Vries

  Hele prettige collega, enorm betrokken bij de patient en wil graag kennis en kunde delen met collega’s in perifere revalidatiecentra, wat tot een goede samenwerking leidt.

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?