Autorisatierichtlijn Acute zorg gepubliceerd

In de Autorisatierichtlijn Acute zorg staan de afspraken beschreven die gelden bij de uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners in de spoedzorg. De Autorisatierichtlijn Acute zorg is in samenwerking met NAPA en vertegenwoordigers van andere organisaties tot stand gekomen.

De autorisatierichtlijn is bedoeld voor zorgaanbieders en leveranciers die aan de slag gaan met de implementatie van digitale gegevensuitwisseling in de acute zorg, zoals in het programma “Met spoed beschikbaar”, dat versnelde implementatie van digitale gegevensuitwisseling realiseert. Er vinden momenteel diverse koploperprojecten plaats met (vernieuwde) uitwisselingen tussen ambulance en SEH en het opvragen van de Professionele Samenvatting van de huisarts op de SEH. Tevens zijn nieuwe koploperprojecten in voorbereiding, waarin ook andere uitwisselingen beproefd gaan worden. De spoedverwijzing van HAP naar SEH wordt bij meerdere zorgaanbieders geïmplementeerd. Zie de Regiokaart op metspoedbeschikbaar.nl voor meer informatie en om op de hoogte te blijven.

Bekijk hier de Autorisatierichtlijn.

 

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?