Case studies over de inzet van physician assistants wereldwijd

In de laatste editie van het Social Innovations Journal, getiteld ‘A Healthcare Cadre That Meets A Country’s Needs’ wordt uitgebreid aandacht besteed aan diverse voorbeelden van taakherschikking en taakverschuiving wereldwijd. In sommige landen wordt gebruik gemaakt van dezelfde beroepstitel als in Nederland, nl. physician assistant, maar in andere delen van de wereld gaat het om anders geschoolde zorgprofessionals die als verlengde arm van artsen worden ingezet. De vele voorbeelden uit 31 landen bevatten een database van case-studies per land en dient als voorbeeld om anderen te ondersteunen en te inspireren bij het aanpakken van de wereldwijde crisis op het gebied van gezondheidswerkers.

Lees hier meer over diverse voorbeelden van de inzet van physician assistants (en andere hooggeschoolde zorgprofessionals) wereldwijd

Download hier het artikel ‘The Netherlands Physician Assistant’ geschreven door Geert van den Brink, Quinten van den Driesschen en Lian Elfering

Uw reactie

Velden voorzien van een * zijn verplicht

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?