Beroepsprofiel PA vastgesteld

Afbeelding voor Beroepsprofiel PA vastgesteld

In oktober jl. is het nieuwe beroepsprofiel van Physician Assistants door het bestuur vastgesteld. Deze versie bevat in vergelijking met het profiel uit 2007 enkele aanpassingen naar aanleiding van de wet Taakherschikking 2012, een aantal samenhangende wijzigingen in bestaande wetgeving rondom medische handelingen. Het profiel is geschreven op basis van 10 jaar praktijkervaring van PA’s en de artsen met wie zij samenwerken. Het is dus een afspiegeling van de feitelijke beroepsuitoefening, zoals die zich in de medische praktijk aftekent. Daarbij is ook gebruik gemaakt van het Opleidingsprofiel Master Physician Assistant dat mede richting heeft gegeven aan die beroepsuitoefening. Een derde bron vormt het CBOraamwerk voor beroepsprofielen.

Lees hier het nieuwe beroepsprofiel: www.napa.nl/beroepsprofiel

Wilt u een boekje ontvangen, stuurt u dan een e-mail aan secretariaat@napa.nl

Reacties

 1. Sophie Benoy-De Keuster 1 jan

  Hallo, ik zie geen digitale versie meer? Groet, Sophie

  1. Tanja Prins 1 jan

   Beste Sophie, Dank voor je bericht. Bij het overzetten van dit nieuwsitem van de oude naar de nieuwe website is de link naar de digitale versie van het beroepsprofiel niet goed meegekomen. Dit is herstelt. Het beroepsprofiel is weer te lezen via dit bericht of op de pagina verenigingsdocumenten.

 2. Lily Hoek 11 nov

  Ik heb heel enthousiast het document www.napa.nl/beroepsprofiel naar onze leidinggevenden gestuurd. Echter op dit document staat de datum uit 2012. Daar kreeg ik onmiddellijk commentaar op. Tijdens Invest ontving ik het boekje met Beroepsprofiel fysiek met wel een correcte datum.

  1. Napa 11 nov

   Helaas is er een vertraging opgetreden in het verwerken van de digitale informatie. Vanaf nu staat het nieuwe beroepsprofiel online.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

 • Vertegenwoordiging van de PA

 • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

 • Korting op het Jaarcongres PA Invest

 • .. En nog meer