Consensusdocument ‘Taakherschikking Klinische Genetica’ getekend

Afbeelding voor Consensusdocument ‘Taakherschikking Klinische Genetica’ getekend

V.l..n.r.  Wendy van Zelst-Stams (VKGN), Inge Rinzema (V&VN VS), Judith Prins-Cornelisse (V&VN VS), Sara Joosten en Bart Ruiterkamp (NAPA)

Op maandag 10 januari ondertekenden NAPA, de Vereniging Klinische Genetica Nederland (VKGN) en V&VN VS het Consensusdocument ‘Taakherschikking Klinische Genetica’. Een document waarin handvatten staan beschreven om op lokaal niveau samenwerkingsafspraken te maken over taakherschikking tussen een klinisch geneticus en een physician assistant(PA) of verpleegkundig specialist(VS).

Sara Joosten, vakgroepvoorzitter Klinische Genetica over het consensusdocument:  “In ons vakgebied heeft de VKGN taakherschikking aan een PA of VS geïnitieerd. Al sinds de jaren ’90 zijn er binnen het specialisme klinische genetica, genetisch consulenten (GC’s) werkzaam in de erfelijkheidsadvisering. Om de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de GC’s te vergroten werden mogelijkheden voor taakherschikking en een bijpassende masteropleiding onderzocht. De VKGN heeft er voor gekozen GC’s om te scholen tot PA of VS. Een groot deel van de GC’s worden of zijn inmiddels opgeleid tot PA of VS. PA’s en VS-en zijn niet meer te weg te denken uit het team van zorgprofessionals werkzaam in dit vakgebied. Het ondertekenen van het consensusdocument is een mooie stap in de verdere ontwikkeling van de PA en VS in de klinische genetica.”

Klik  hier voor het consensusdocument ‘Taakherschikking Klinische Genetica’.

NAPA bestuur bedankt de VKGN, V&VN VS,  de NAPA vakgroep Klinische Genetica en in het bijzonder de vakgroepleden Angela Schoemaker en Sara Joosten voor de totstandkoming van het consensusdocument.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer