Consensusdocument Taakherschikking Urologie gepubliceerd

Afbeelding voor Consensusdocument Taakherschikking Urologie gepubliceerd

Afgelopen twee jaar heeft de vakgroep Urologie samen met de Nederlandse Vereniging Urologie (NVU) gewerkt aan een consensusdocument taakherschikking. Deze is eind 2020 vastgesteld en vanaf heden te downloaden van de website.

In het consensusdocument worden handvatten aangereikt hoe je taken kunt herschikken van een uroloog aan een physician assistant (PA). Anouk van der Aa (PA): “Een PA in de urologie kan in principe alle patiëntengroepen, veel voorkomende ziektebeelden en aandoeningen die zich voordoen in de urologie onderzoeken, diagnosticeren en daar een behandelplan voor opstellen. Samen met de uroloog kun je op lokaal niveau afspreken welke patiëntengroepen je zelfstandig kunt behandelen, afgestemd op de lokale behoefte en eigen bevoegd,- c.q. bekwaamheden. Het consensusdocument geeft goede handvatten hoe je deze afspraken met elkaar kunt maken en kunt vastleggen.”

Klik hier voor het consensusdocument Urologie.

NAPA bestuur bedankt de NVU, de NAPA vakgroep Urologie en in het bijzonder de vakgroepleden Anouk van der Aa, Claudia Mulder en Johnny Tromp voor de totstandkoming van het consensusdocument.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer