De PA Podcast: luister mee!

Afbeelding voor De PA Podcast: luister mee!

Deze week is de eerste aflevering verschenen van de PA Podcast. In deze gloednieuwe podcastserie hoor je alles over het beroep van en de opleiding tot physician assistant.

De eerste afleveringen gaan over de opleiding tot physician assistant (PA): welke vooropleiding heb je nodig, waar kun je de opleiding tot PA volgen, hoe bemachtig je een plek en hoe steekt de opleiding in elkaar?

De afleveringen van de PA Podcast worden samengesteld door twee physician assistants in opleiding: Jill Muijrers en Shirly Wübbels. Samen zijn zij de hosts van de PA Podcast. Jill studeert aan de HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Shirly aan de Hanzehogeschool in Groningen (Hanze). Zij spreken uit eigen ervaring en nodigen gasten uit om hun persoonlijke verhaal in de podcast compleet te maken.

In de eerste aflevering gaan Jill en Shirly uitgebreid in op het sollicitatieproces. Ze geven tips voor het schrijven van een goede brief en hoe je je het beste voorbereidt op het sollicitatiegesprek, het arbeidsvoorwaardengesprek en de salarisonderhandelingen.

In de twee volgende aflevering gaan Jill en Shirly in gesprek met PA-studenten van de andere hogescholen in Nederland waar je de opleiding tot PA kunt volgen.

De PA Podcast wordt uitgebracht door de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA) en technisch mogelijk gemaakt door Medicast, onderdeel van Platform Medische Scholing.

De muziek is gemaakt door Frank Holweg, opleider aan de HAN.

De PA Podcast is te beluisteren via Medicast en Spotify. Vergeet niet je te abonneren en laat ons horen wat je ervan vindt! Volg ons ook op Instagram: @de.PA.Podcast

https://app.medicast.nl/course/42760?s=7069

https://open.spotify.com/show/3zhFJ0WvvQRJXDmEj5VGoa?si=a04fa1a63a6d4eea 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer