Eerste ervaringen BIG registratie

Afbeelding voor Eerste ervaringen BIG registratie

Op 15 mei jl. is het BIG register voor de physician assistants (PA’s) opengegaan.  In de eerste week hebben ca. 220 PA’s een aanvraag voor BIG registratie ingediend. Er zijn nog ca. 1000 afgestudeerde PA’s die moeten volgen. NAPA adviseert om de aanvraag voor 1 juli as. in te dienen. De behandeling kan tot 8 weken in beslag nemen en op 1 september dienen alle PA’s in het BIG register te staan.

Hieronder de eerste ervaringen met het aanvragen van een BIG registratie op een rij.

Bart Ruijterkamp heeft meteen op 15 mei zijn aanvraag ingediend en na een week zijn registratie binnen. ‘Het was best makkelijk, het kost slechts 15 minuten om de aanvraag in te dienen’.

Een van de PA’s van het eerste uur Eric Veltman heeft wat meer moeite moeten doen. Zijn diploma staat niet in het diplomaregister van het DUO en dat betekende een afspraak bij de notaris om een kopie van zijn diploma te laten waarmerken. “Jammer dat de diploma’s van het eerste afstudeercohort aan de Hogeschool Utrecht niet in het DUO staan. Dan ben je gauw een halve dag kwijt en het kost extra geld om kopie van je diploma bij de notaris te laten waarmerken’

Via Linkedin en Twitter was er ook volop aandacht voor de registratie. Zo zijn berichten van PA’s op LinkedIn gedeeld en dat leverde veel positieve reacties en felicitaties op. Via Twitter kwamen ook vragen binnen. Zo bleek het systeem bij de laatste stap waarbij er betaald moet worden te haperen. Dat is bij het CIBG (uitvoeringsorgaan van BIG-register) gemeld en inmiddels opgelost.

Vincent Straten vindt 220 aanmeldingen in de eerste week een prachtig begin en hoopt dat de aanmeldingen in dit tempo doorgaan.

Vragen over het aanmelden, zie de meest gestelde vragen onder kopje BIG www.napa.nl/faq

Foto: E. Kluijtmans, PA Plastische chirurgie (Elkerliek Ziekenhuis)

Gerelateerde berichten

Physician assistants opgenomen in wet BIG

BIG register gaat op 15 mei open. Meld u op tijd aan!

Aanvraag BIG-registratie: vanaf 15 mei open voor Physician Assistants

 

Reacties

 1. Conny Noordzij 7 jul

  Mijn door Hogeschool Utrecht gewaarmerkte kopie van mijn diploma is door BIG register geweigerd. Hebben meer mensen dit aan de hand?

 2. Conny Noordzij 7 jul

  Mijn door Hogeschool Utrecht gewaarmerkte kopie van mijn diploma is door BIG register geweigerd. Hebben meer mensen dit aan de hand?

 3. Conny Noordzij 7 jul

  Mijn door Hogeschool Utrecht gewaarmerkte kopie van mijn diploma is door BIG register geweigerd. Hebben meer mensen dit aan de hand?

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

 • Vertegenwoordiging van de PA

 • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

 • Korting op het Jaarcongres PA Invest

 • .. En nog meer