Eline Kamp wint NAPA wetenschapsaward

Afbeelding voor Eline Kamp wint NAPA wetenschapsaward

Ieder jaar reikt NAPA commissie opleiding & wetenschap de NAPA wetenschapsaward uit voor de beste scriptie. Vijf hogescholen nomineren een kandidaat met de beste scriptie. Een onafhankelijke driekoppige jury geeft het uiteindelijke oordeel over de beste scriptie. Dit jaar wint Eline Kamp, voorgedragen door Inholland Amsterdam. Eline werkt als PA radiologie bij de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Tijdens de afsluiting van Invest Online is de winnaar bekend gemaakt.

Uitreiking

Voor Invest Online gingen Elise Reus (voorzitter van de cie opleiding en wetenschap) en Milena Babovic (directeur NAPA) Eline verrassen op haar werkplek in Alkmaar. Samen met haar collega’s werd haar prijs uitgereikt. Tijdens de uitreiking vertelde Eline over haar onderzoek en ervaringen als eerste PA binnen de vakgroep radiologie. Haar leermeester P.J.M. van der Eerden gaf aan trots te zijn op de prestaties van Eline. De vakgroep heeft na eerste ervaringen met Eline besloten om nog twee PA’s aan te nemen, waarvan één in opleiding en één reeds afgestudeerd.

Bekijk de uitreiking op youtube (https://youtu.be/ELh5vMSGtEY)

Onderzoek

Eline deed onderzoek naar de diagnostische accuratesse van echografie ten opzichte van MRI bij patiënten met een verdenking op een rotatorcuffruptuur, met artroscopie als referentietest. Middels retrospectief dossieronderzoek is bovenstaande onderzoeksvraag op de afdeling Radiologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar onderzocht. Uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat echo¬grafie nauwkeuriger is in het vaststellen van een rotatorcuffruptuur in vergelijking met MRI. Daarom wordt de beeldvorming bij patiënten met de verdenking op een rotatorcuffruptuur op de afdeling Radiologie aangepast. Bij een echografisch vastgesteld rotatorcuffruptuur volgt een verkort MRI-protocol van de schouder om spieratrofie te beoordelen. Dit betekent meer comfort voor patiënten, snellere doorstroming en vlottere behandeling.

Genomineerden

De overige genomineerden dit jaar waren:

  • Sjoerd Franssen – Hogeschool Arnhem en Nijmegen
  • Tommy Bunte – Hogeschool Utrecht
  • Geertje Hofstra – Hanze Groningen
  • Merel Hogendorp – Hogeschool Rotterdam

Alle kandidaten hebben een video opgestuurd over de resultaten van hun scriptieonderzoek voor Invest Online. Deze zijn tot woensdag 18 november 17:00 uur on demand terug te kijken. Tevens is een artikel met de samenvatting van alle onderzoeken in NAPA Magazine #17 verschenen.

Meer weten over PA & wetenschap

Ben je als PA bezig met wetenschappelijk onderzoek? Of wil je dat meer onderzoek gaan doen? Word nu lid van de besloten LinkedIn groep NAPA Wetenschap . Via deze groep kunnen leden met elkaar in discussie gaan, artikelen uitwisselen en elkaar op de hoogte houden van relevante wetenschappelijke inzichten over inzet van PA’s / taakherschikking. Wil je jouw onderzoek of gepubliceerde artikel onder de aandacht brengen bij collega’s? Mail dan naar cie-opleiding-wetenschap@napa.nl

Eline Kamp

Elise Reus (voorzitter commissie Opleiding en wetenschap), Eline Kamp en Milena Babović (directeur NAPA)

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer