Gijs Schonekamp uitgeroepen tot PA van ’t jaar!

Afbeelding voor Gijs Schonekamp uitgeroepen tot PA van ’t jaar!

In totaal zijn 587 stemmen uitgebracht. Gijs Schonekamp, werkzaam als PA cardio thoracale chirurgie in het Medisch Spectrum Twente kreeg bijna de helft van de stemmen. Tijdens INVEST maakte het bestuur de winnaar bekend.

Van harte gefeliciteerd!

Het bestuur wil met deze verkiezing de PA’s op de werkvloer in het zonnetje zetten. Daarom zijn de leden opgeroepen om collega’s die een voorbeeldrol vervult voor te dragen. Dat leidde tot drie nominaties.

Op de vraag wat Gijs binnen zijn vak inspireert, antwoordt hij:

‘Het vak van Physician Assistant heeft mij in de gelegenheid gesteld om boven het werk als intensive care verpleegkundige uit te groeien. Door de vergroting van mijn kennis en daarmee mijn inzicht kan ik de patiënt beter begrijpen en begeleiden wat het werk zoveel interessanter maakt. Nu ik met mijn gezin een moeilijke tijd doormaak en veel voorbeelden heb gezien van goede zorg en van mogelijke verbeteringen ben ik nog meer gemotiveerd om de beste zorg te verlenen. Als Physician Assistant voel ik mij een belangrijke schakel tussen het medische domein, het verpleegkundige team en de patiënt met diens familie, een prachtbaan!’

Naast Gijs waren ook Maartje Drost (PA vaatchirurgie in het Westfriesgasthuis) en Marco van der Biezen (PA orthopedie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis) genomineerd.

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer