Goed doel INVEST Stichting Vrienden Sengerema Hospital

Afbeelding voor Goed doel INVEST Stichting Vrienden Sengerema Hospital

Elk jaar kiest de werkgroep INVEST een goed doel om te ondersteunen. De werkgroep Invest heeft dit jaar de Stichting Vrienden Sengerema Hospital tot goed doel uitgeroepen. De ‘PA van het jaar 2018’ Milou van Ingen is als projectleider hierbij betrokken en heeft recent een documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ over het project NICU gemaakt. Deze documentaire wordt tijdens INVEST aan de deelnemers getoond. Hieronder leest u alvast meer over het goede doel. 

Al meer dan 40 jaar verblijven er Nederlandse coassistenten in het Sengerema Designated District Hospital (SDDH) voor hun coschap internationale gezondheid. In 2011 is door een aantal enthousiaste oud coassistenten Stichting Vrienden Sengerema Hospital (SVSH) opgezet om structureel een bijdrage te leveren aan dit ziekenhuis.

SVSH streeft naar een gelijkwaardige en nauwe samenwerking met het ziekenhuis op een open en transparante wijze, met als doel dat lokale expertise en kennis versterkt wordt en dat medische zorg toegankelijker word. De stichting garandeert dat donaties voor 100% naar SDDH gaan.

SVSH initieert en ondersteunt veel verschillende projecten binnen het ziekenhuis. Eén van de projecten is ‘Project NICU’, waarvan physician assistant en SVSH bestuurslid Milou van Ingen projectleider is. Omdat er in het ziekenhuis 10.000 bevallingen per jaar zijn en de babysterfte tienmaal zo hoog is als in Nederland, ontstond het idee om een couveuseafdeling te starten. Deze is met steun van SVSH in 2015 geopend.

Sindsdien is het aantal opnames van 500 naar 1380 gestegen en is de babysterfte met 40% afgenomen. Daarnaast creëert het project bewustzijn onder personeel, patiënten en studenten dat er met de juiste zorg veel winst bij deze kwetsbare patiënten te halen is. Het lange termijn streven is een goedlopende duurzame, zelfredzame afdeling. Om dit te bereiken is steun vanuit Nederland nog hard nodig.

Meer info https://stichtingvriendensengerema.nl/

INVEST vindt dit jaar plaats op 14 en 15 november in de Fabrique Utrecht. Save the date!

[pdf-embedder url=”https://www.napa.nl/app/uploads/2019/03/save-the-date-INVEST-2019.pdf” title=”save the date INVEST 2019″]

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer