Het zwarte gat

Afbeelding voor Het zwarte gat

De afgelopen maanden krijg ik geregeld de vraag: “En, wat ga je doen als je voorzitterschap er op zit?“Op naar het zwarte gat,” gaf ik vaak als antwoord. Ik bedoelde het als grap, maar had eigenlijk geen idee wat ik daadwerkelijk zou gaan doen na 14 november. Daarbij komt, wat is dan het zwarte gat. Ik geloof dat Stephen Hawkins er zijn hele leven naar gezocht heeft.

De afgelopen drie jaar heeft NAPA eigenlijk altijd in mijn hoofd gezeten. Hoe gaan we verder met beleidsplan? Moeten we reageren op dat ene bericht? Heb ik komende week afspraken? En past dat thuis? Moeten we iets regelen?
Begrijp me goed, dit is geen klaagzang. Zeker niet zelfs. Je inzetten voor iets als een beroepsvereniging, geeft je veel terug. Helemaal als voorzitter, maar ik denk dat alle collega’s die zich voor de vereniging inzetten er allemaal iets voor terug krijgen. En dat kan voor iedereen weer anders zijn. Voor mij geldt dat ik veel geleerd heb over mijzelf, over de kracht van een vereniging (hoe een vereniging kan draaien). Over hoe de politiek werkt. Je komt in contact met mensen die je anders nooit zou ontmoeten. En ik ben op plekken geweest, waar je als burger niet zult komen. Bijvoorbeeld ontbijt met de minister een dag na Prinsjesdag. Of deelname aan de rondetafel gesprekken in de Tweede Kamer over de arbeidsmarkt problematiek in de zorg. Dit vond ik vooral een compliment voor wat we als vereniging in al die jaren bereikt hebben.

Nu staan we voor ons 15 jarig jubileum. We hebben weer een paar stappen gemaakt op weg naar een vaste plek binnen de gezondheidszorg. Maar nog steeds liggen er voldoende uitdagingen op ons te wachten. Gelukkig doen we dat samen. Met het bureau, alle collega’s in bestuur, commissies en vakgroepen. Maar ook iedereen die binnen zijn of haar eigen instelling er voor zorgt dat het beroep van PA zichtbaar is.

Inmiddels stroomt mijn agenda na 14 november langzaam voller: meer met de band spelen (te beginnen 14 november!), voetballen, studenten begeleiden bij eindproducten. En als NAPA beroep op mij doet om aan een klus mee te werken, dan sta ik daar altijd voor open. Toch geen tijd voor het zwarte gat!

…………………………….

Noot van de redactie:
Op 14 november 2019 nemen we tijdens de algemene ledenbijeenkomst afscheid van drie bestuursleden: Vincent Straten (voorzitter), Douwe Keegstra (penningmeester) en Astrid Persoon. Na twee benoemingstermijnen nemen zij afscheid van het bestuur. Wij zullen tijdens Invest tevens stilstaan bij het vijftienjarig bestaan van NAPA.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer