Interne vacatures

Wil je bijdragen aan de vereniging? NAPA zoekt regelmatig enthousiaste PA’s of andere professionals die willen zich willen inzetten voor de vereniging. Bekijk hier de laatste interne vacatures.

Datum: 23 februari 2023. Reageer vóór 15 maart 2023.

Projectmedewerker opzetten masterclass leiderschap voor PA’s

 • Freelance
 • max € 70 per uur
 • Utrecht
 • Max. 8 uur per week
 • April 2023 – Juli 2023

Over NAPA

De Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA) werkt aan een krachtige positionering van Physician Assistants (PA’s) in Nederland. NAPA stelt daarbij de collectieve materiële en immateriële belangen van de beroepsgroep centraal. Onder meer door het ontwikkelen van een beroepsprofiel, gedragscodes, consensusdocumenten en het participeren in diverse netwerken wil NAPA de implementatie van taakherschikking in de medische zorg verbeteren. 

Omschrijving van de opdracht 

De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor het thema leiderschap in de Master Physician Assistant (MPA) opleiding. Dit onderwerp is ook onderdeel van het geactualiseerde CanMeds model. Dit model wordt door alle vijf opleidingen gebruikt om PA’s op te leiden. 

Een groot deel van de PA’s die in het verleden zijn opgeleid, hebben minder kennis kunnen opdoen met het thema leiderschap. NAPA wil daarom een geaccrediteerd leiderschapsprogramma ontwikkelen voor afgestudeerde PA’s om hun skills op dit gebied verder te ontwikkelen. In het programma zal naast de basiskennis over diverse leiderschapsstijlen ook aandacht worden besteed aan bijvoorbeeld specifieke onderwerpen waar PA’s mee te maken hebben zoals het zich (beter) organiseren binnen de instelling, optimaliseren van de samenwerking en het verbeteren van carrièreperspectieven. 

De projectmedewerker gaat aan de slag met het ontwikkelen van een masterclass programma die in de vorm van een meerdaagse scholing door NAPA aan afgestudeerde PA’s zal worden aangeboden. 

Werkzaamheden

 1. Het ontwikkelen van een meerdaags scholingsprogramma op het gebied van professioneel leiderschap. De projectmedewerker werkt samen met een werkgroep bij het definiëren van de onderwerpen die in de masterclass terug moeten komen en zoekt de juiste sprekers bij deze onderwerpen. De projectleider onderzoekt tevens de mogelijkheden om samen met diverse opleidingsinstituten die leiderschapstrainingen aanbieden samen te werken.
 2. De projectmedewerker maakt een planning voor de masterclass in 2024 en zorgt dat alle nodige afspraken worden vastgelegd.
 3. De projectleider zorgt voor de communicatie (op website, nieuwsbrief etc. ) over dit project.
 4. De projectleider is het eerste aanspreekpunt voor dit project. De projectmedewerker is tevens verantwoordelijk voor juiste en tijdige communicatie naar het bestuur, de ledenraad en de directeur over de voortgang van het project. 

Resultaat van de opdracht 

De projectmedewerker levert een kant en klaar plan om de masterclass leiderschap binnen NAPA uit te kunnen rollen onder de leden. Na afloop van het project zorgt de projectmedewerker dat de procedure binnen de organisatie wordt ingebed en de masterclass vanaf 2025 jaarlijks via het NAPA bureau kan worden georganiseerd.

Wij vragen

 • Dat je beschikbaar bent voor de functie gedurende de periode April 2023 – Juli 2023 en minimaal 8 uur per week.
 • Dat je aantoonbare ervaring hebt met begeleiding van projecten (bij voorkeur binnen het educatieve veld).
 • Dat je kennis hebt van het werkveld en het beroep van PA (PA zijn is een pre).

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Stuur ons je motivatiebrief en cv toe voor 15 maart 2023 via directeur@napa.nl.

Heb je nog vragen? Bel met Milena Babovic 06-41803446 (ma, di of do).