Jeroen Aarts uitgeroepen tot PA van het Jaar 2022!

Afbeelding voor Jeroen Aarts uitgeroepen tot PA van het Jaar 2022!
Jeroen Aarts, werkzaam als PA intensive care in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, is verkozen tot PA van het Jaar 2022. Tijdens PA Invest zijn drie kandidaten bekendgemaakt voor de verkiezing van PA van het jaar. Naast Jeroen Aarts maakten ook Linda Broos en Danielle Haverkamp kans op deze titel. Tot 14 oktober hebben BIG-geregistreerde collega’s hun stem uitgebracht op een van de kandidaten. Na telling van de stemmen is Jeroen Aarts als winnaar uit de bus gekomen.

Jeroen is genomineerd door zijn collega physician assistants (PA) Janine de Kleijn en Gieneke Kadijk-Dohmen. Zij schreven: ‘Als er iemand is die de rol van PA in de volle breedte uitdraagt, is het Jeroen. Een schoolvoorbeeld van hoe je als physician assistant van grote waarde kunt zijn voor de patiënt, je team en je organisatie.’

Uitreiking

Jeroen ontving de prijs vanmorgen aan het einde van zijn nachtdienst, direct na de vroege-overdracht, uit handen van Milena Babović, directeur NAPA.

Jeroen Aarts: ‘Mooi om PA van het Jaar te zijn, maar ik vind het lastig om alleen met de eer te gaan strijken. We zijn een team en zonder team ben ik ook niks’.

Een leven lang leren

De carrière van Jeroen in het ziekenhuis is een schoolvoorbeeld van een leven lang leren. Hij begon in 2004 als verpleegkundige op de Intensive Care in het Catharina Ziekenhuis en werkte zich door de jaren heen op tot verpleegkundig specialist. In 2019 rondde hij zijn master tot physician assistant af aan de HAN University of Applied Sciences in Nijmegen. Zijn collega’s omschrijven Jeroen als een zeer veelzijdige, deskundige, kritische, collegiale, innovatieve en onderwijsgerichte medewerker.

Beroepsgroep op de kaart

Als PA maakt hij zich sterk om zijn beroepsgroep meer op de kaart te zetten. Hij werkte landelijk aan een document waarin afspraken zijn gemaakt tussen de vakgroep PA IC en de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Daarnaast participeert hij in wetenschappelijk onderzoek naar de inzet van de PA binnen de IC-setting. Binnen het ziekenhuis is hij bestuurslid van de Vereniging voor Verpleegkundig Specialist en Physician Assistant, kortweg VeSPA.

Interview met Jeroen

Wil je meer weten over het takenpakket van Jeroen? En waarom hij is omgeschoold tot PA? Bekijk hier de uitreiking van de award en het interview dat Milena Babovic hield met Jeroen Aarts..

Lees ook het nieuwsbericht op de website van het Catharina Ziekenhuis, Eindhoven.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer