GAIA voor aanbieders

Organiseert u een nascholing en wilt u deze laten accrediteren? Dan kunt u gemakkelijk gebruik maken van GAIA. Vraag een account aan en/of laat uw organisatie autoriseren door de NAPA.

Autorisatie van uw account

In het vervolgscherm voor het aanmaken van een account kunt u de gegevens van uw organisatie invullen. Voor het goed kunnen registreren van uw organisatie heeft het GAIA systeem deze gegevens nodig. Nadat u de gegevens heeft verstuurd, ontvangt u uw inloggegevens. Na het inloggen in uw account kunt u deze gegevens terugvinden en desgewenst wijzigen via het menu organisatiegegevens. U kunt via het menu tevens uw organisatielogo uploaden voor gebruik in het nascholingsoverzicht.

Scholing laten accrediteren

Via GAIA kunt u uw bij- en nascholingen rechtstreeks aanbieden aan de NAPA om te laten accrediteren. De vereniging krijgt hier een melding van. U ontvangt vervolgens een factuur en als de factuur betaald is, ontvangt u de beoordeling van uw nascholing.

De NAPA is zelf verantwoordelijk voor de beoordeling en het toekennen van punten. Soms is aanvullende informatie nodig, of moet u de aanvraag aanpassen om accreditatiepunten toegekend te krijgen. De NAPA past de hernieuwde ‘Richtlijn Accreditatie van bij- en nascholingsbijeenkomsten Physician Assistants 2013‘ toe.

Heeft u inmiddels een account voor GAIA en is de scholing al geaccrediteerd door ABAN of één of meerdere medisch wetenschappelijke verenigingen, dan volgt de NAPA de accreditatie van deze organisatie. U dient dan nog wel autorisatie aan te vragen aan de NAPA binnen het GAIA systeem.

Accreditatieregelgeving

Welke regels gelden bij het toekennen van accreditatiepunten voor bij- en nascholingen kunt u vinden bij een van de onderstaande onderdelen.

Algemene regelgeving

Algemene regels en voorwaarden vindt u in onderstaande documenten:

Regels voor algemene nascholing

De Nederlandse Associatie voor Physician Assistants (NAPA) accrediteert algemene scholingen die voor alle specialismen gelden.

U kunt de regels lezen bij het onderdeel Regelgeving op deze website.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?