Herregistratie

Afbeelding voor Herregistratie

Een registratie in het Kwaliteitsregister is maximaal vijf jaar geldig. Na deze periode kun je een herregistratie aanvragen. Hiervoor dien je aan te kunnen tonen dat je voldoet aan de herregistratienormen voor werkervaring en deskundigheidsbevordering. Deze staan uitgebreid beschreven in het Registratiereglement Kwaliteitsregister Physician Assistant.

Onderstaand kun je meer lezen over de herregistratienormen en de wijze waarop je herregistratie kunt aanvragen.

Herregistratienormen

Werkervaring

Na de registratieperiode van vijf jaar moet je kunnen aantonen dat je minimaal 4160 uur (gemiddeld 16 uur per week) als PA hebt gewerkt in de directe patiëntenzorg, binnen het deskundigheidsgebied waarbinnen je bent opgeleid. Wanneer je tenminste acht uur in de week werkzaam bent in de directe patiëntenzorg, kunnen aanvullend ook gelijkgestelde werkzaamheden meegeteld worden in de werkervaringsuren. Bij de aanvraag voor herregistratie moet je een getekende werkgeversverklaring uploaden. Hiervoor kun je het standaardformulier gebruiken.

Deskundigheidsbevordering

Voor je (her)registratie geldt dat je in vijf jaar tijd minimaal 200 uur besteedt aan activiteiten die bijdragen aan je deskundigheid als PA. Minimaal 100 uur moet bestaan uit bij- en nascholing. Scholingen kun je o.a. vinden in o.a. de NAPA scholingsagenda en op medischescholing.nl.

Naast bij- en nascholing kun je ook overige activiteiten voor je herregistratie opvoeren. Zoals bijvoorbeeld een prestentatie geven tijdens een congres, een proefschrift schrijven, een richtlijn ontwikkelen, etc. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Lees meer hierover bij (scholings)activiteiten opvoeren.

Herregistratie aanvragen

Om geregistreerd te blijven in het Kwaliteitsregister moet je, uiterlijk op de dag van het verstrijken van je registratieperiode, je herregistratie aanvragen via je eigen dossier in PE-online. Aan de herregistratie in het Kwaliteitsregister zijn kosten verbonden. De kosten voor herregistratie bedragen € 250,00 excl. btw.

Automatisch een reminder in je inbox

Je ontvangt drie maanden vóór het verlopen van de registratiedatum automatisch een digitale reminder voor het indienen van je herregistratie-aanvraag.

Wil je je e-mailadres wijzigen in PE-online? Ga naar ‘Mijn omgeving’ rechts bovenaan deze pagina, kies in het selectiemenu ‘Mijn profiel’ en wijzig je e-mailadres bij de gegevens over PE-online.

Indienen

Je kunt je herregistratie digitaal aanvragen via je dossier in PE-online. Drie maanden vóór het verstrijken van de registratiedatum staat bij ‘Mijn Periode’ een link voor je klaar: ‘Uw (her)registratie indienen ter beoordeling’.

Bij het aanvragen moet je een getekende Verklaring werkzaamheden PA uploaden. Vraag deze tijdig aan bij je werkgever of accountant.

Een vraag over het kwaliteitsregister?
Kijk bij de FAQ of mail naar: kwaliteitsregister@napa.nl