Lancering nationaal vakblad MPA voor Physician Assistants

Taakherschikking in de zorg is van groot belang om te kunnen voldoen aan de stijgende zorgvraag en daarbij dezelfde kwaliteit te handhaven of zelfs verbeteren. De zorg kan anders en wij laten met het nieuwe vakblad MPA zien hoe!

Beroepsvereniging NAPA (Nederlandse Associatie Physician Assistants) presenteert vandaag met gepaste trots het eerste nummer van het magazine MPA. De naam MPA staat voor Magazine voor Physician Assistants maar tegelijkertijd ook voor de titel van de afgestudeerde PA: Master Physician Assistant.

De NAPA is opgericht in 2004 en heeft inmiddels bijna 700 leden die vrijwel in alle medisch specialismen vertegenwoordigd zijn. Dat is redelijk uniek te noemen en de bereikbaarheid van MPA is dan ook groot. De PA beoefent zelfstandig de geneeskunde, altijd in samenwerking met een medisch specialist en werkt uitsluitend binnen het medisch domein. De PA is zelfstandig bevoegd tot het uitvoeren van voorbehouden handelingen, waaronder het voorschrijven van UR-geneesmiddelen en neemt minder complexe taken van de medisch specialist over.

Alle NAPA-leden ontvangen vanaf vandaag ieder kwartaal MPA. Het gloednieuwe magazine is voor en mede door PA’s gemaakt. MPA heeft een medisch wetenschappelijk en in de eerste editie ook een politiek karakter, passend bij deze relatief jonge medische beroepsgroep. In deze eerste oplage vindt u een uitermate interessant interview met drs. Tom Hoogeveen, senior-beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS. Hoe denkt VWS over de toekomst en taakherschikking in de zorg? Lees verder in dit eerste nummer ook hoe de samenwerking tussen een arts en PA verloopt. En wist u dat PA’s net als artsen ook kunnen promoveren? Lees het allemaal in MPA.

Informatie is te vinden op www.napa.nl

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer