MC’s Prinsjesdagontbijt met de Minister

Afbeelding voor MC’s Prinsjesdagontbijt met de Minister

Vanochtend organiseerde het Medisch Contact voor de vierde keer het Prinsjesdagontbijt met demissionair Minister Schippers van VWS. Vincent Straten, voorzitter NAPA was daar ook bij. De boodschap van de minister was helder: laat het veld zich niet klem fuseren, er moet keuze blijven. Bovendien pleit zij om meer gebruik te maken van doelmatige oplossingen in de zorg. Daar is taakherschikking een mooi voorbeeld van. Zonder dat de kwaliteit achteruitgaat.

Ze is trots op het feit dat de rechten van de patiënten de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn en dat de kosten middels de Hoofdlijnakkoorden in ieder geval beteugeld zijn. Ze baalt ervan dat de afspraken die ze met de GGZ gemaakt heeft niet van de grond  komen. Lees hier meer over op Medisch Contact.

Voor de PA’s heeft de minister in de afgelopen zeven jaren veel betekend. Nederland loopt voorop in de wereld op het gebied van taakherschikking. Dat bleek weer tijdens de internationale meeting op 19 september jl. in London. Nergens is de positie van de PA’s zodanig in de wet verankerd als in Nederland. In juli jl. heeft het bestuur daarom een brief gestuurd aan minister Schippers om haar te bedanken voor het opnemen van PA’s in de wet BIG en haar jarenlange inzet voor de stimulering van taakherschikking in het algemeen. Sinds de inwerkingtreding van het experimenteerartikel 36a in de wet BIG in 2012 is taakherschikking door vele partijen actief opgepakt en zijn er inmiddels ruim 1000 PA’s in het werkveld actief. Mede dankzij haar beleid, dragen PA’s substantieel bij aan betere continuïteit en kwaliteit van zorg en zijn ze een vertrouwd aanspreekpunt voor patiënten geworden. NAPA hoopt dat haar opvolger deze ontwikkeling met net zoveel enthousiasme zal steunen.

Lees op medisch contact elf meningen over zeven jaar zorgbeleid

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer