Milou van Ingen is ‘PA van het jaar 2018’

Afbeelding voor Milou van Ingen is ‘PA van het jaar 2018’

Net als vorig jaar organiseerde NAPA een verkiezing voor ‘PA van het jaar’. Collega’s konden een PA die zich op een uitzonderlijke wijze inzet voor het vak hiervoor nomineren. Dat leverde 7 nominaties op. Men kon van 12 oktober tot 1 november online een stem uitbrengen.

Op donderdag 8 november is de winnaar tijdens Invest bekend gemaakt. Dit jaar won Milou van Ingen werkzaam als physician assistant op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het Radboud UMC.

Voordracht vakgroep kindergeneeskunde

Milou is voorgedragen door Maurice Roks, voorzitter van de vakgroep kindergeneeskunde binnen NAPA.

Hij schreef erbij:

Milou is (nadat zij op een NICU is gestart) een ontwikkelingspolikliniek in Tanzania voor couveuse baby’s gestart. Daarmee krijgen zij de juiste nazorg, wat veel toekomstige
gezondheidsproblemen voorkomt. Daar zet o.a. Milou zich dag in dag uit belangeloos voor in. Zij levert hiermee een uitzonderlijke prestatie en is hiermee een fantastisch ambassadeur voor de PA Nederland.

Milou won in 2018 het Albert Schweitzer Prijs en is genomineerd door VIVA400 in de categorie wereldverbeteraar. Ook is zij door het Radboud UMC voorgedragen als ambassadeur voor de landelijke campagne ‘Ik Zorg’.

Milou is actief binnen de NAPA redactieraad en schrijft artikelen voor NAPA magazine.

Passie voor het vak

Milou vertelt graag met passie over haar vak. Zo schreef ze bij haar nominatie wat haar in haar werk inspireert: ‘Het blijft voor mij een magisch moment om bij het begin van het leven te mogen staan. Een eer, te mogen aanschouwen hoe de ontwikkeling zich ook buiten de baarmoeder voortzet. De intensieve betrokkenheid bij ouder- en kind, in momenten van grote vreugde en diep verdriet. Van hoogcomplexe zorg in het het Radboudumc, tot een low-resource NICU met dezelfde complexiteit patiënten in mijn geliefde Tanzania.
Door het ervaren van deze grote contradicties, blijf ik groeien binnen mijn professie. Glunderend van trots vertel ik graag vol passie en enthousiasme over mijn avonturen tussen de allerkleinsten in de tropen tijdens internationale congressen. Hopelijk mag ik ook jullie ooit enthousiasmeren met mijn verhaal. Asante sana (hartelijk bedankt)’.

Foto alle genomineerden (van links naar rechts Carina Pernot, Kristian J. de Ruiter, Twan Aalbers, Anouk van der Aa, Milou van Ingen, Betty Vliexs en Corrie Siegers)

 

 

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer