Milou van Ingen (PA) en Iris van Wanrooij (aios) winnen de Albert Schweitzer Prijs

Afbeelding voor Milou van Ingen (PA) en Iris van Wanrooij (aios) winnen de Albert Schweitzer Prijs

Op 14 april jl. reikte het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) voor de achtste keer de Albert Schweitzer Prijs uit. Milou van Ingen (physician assistant) en Iris van Wanrooij (arts in opleiding) werden door de vakjury verkozen tot winnaars van de Hoofdprijs. Zij ontvangen de startsubsidie van € 5000 voor het verder uitvoeren van hun project ‘Een stapje naar de toekomst’.

Milou: “In het ziekenhuis van Sengerema (Tanzania) worden jaarlijks 1300 baby’s opgenomen op de couveuse afdeling. Deze kinderen hebben een verhoogd risico op problemen in de ontwikkeling. Veel van deze problemen kunnen vroegtijdig ondervangen- en optimaal ondersteunt worden, wat leidt tot beter functioneren, voorkomen van complicaties en betere acceptatie in de samenleving. Helaas is er nu geen nazorg en dus geen vroegtijdige screening en opvolging. Daarom is het noodzakelijk een ontwikkelingspolikliniek te starten. Met dit project willen wij deze polikliniek realiseren”.

De jury prees dit project omdat een goed doordacht initiatief is, waar veel behoefte aan is, wat een groot draagvlak bij alle betrokkenen geniet en wat goed uitvoerbaar en uit te breiden is. De winnaar zet het geldbedrag van de Albert Schweitzer Prijs in voor het uitvoeren van het project. Vaak blijkt de AS Prijs een vliegwiel voor startende Nederlandse initiatiefnemers in Afrika.

Bekijk hier de video

Bron: https://www.nasf.nl/2018-nieuws/een-stapje-naar-de-toekomst-albert-schweitzer-prijs/

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer