NAPA aangesloten bij Stichting ZWIC

Afbeelding voor NAPA aangesloten bij Stichting ZWIC

Vanaf september 2020 is NAPA aangesloten bij de Stichting Zorg na werk in Coronazorg (ZWIC). Deze Stichting is opgericht door zorgverleners en heeft als doel zorgverleners te helpen als zij zélf getroffen worden door het COVID-19 virus. Met vrijwillige bijdragen kan ZWIC deze zorgverleners en hun familieleden bijstaan en de financiële gevolgen van een intensive care traject of onverhoopt overlijden, verzachten. Nu kunnen ook getroffen PA’s gebruik maken van de steunfonds.

Steunfonds in relatie tot reguliere regelingen

In de praktijk komen grote groepen zorgverleners, óf hun familie, ondanks de nodige regelingen en voorzieningen, toch financieel in de problemen op het moment dat zij arbeidsongeschikt raken of zelfs komen te overlijden als gevolg van corona. Zo laat – bijvoorbeeld- de kwaliteit van het nabestaandenpensioen van zorgverleners die een tijd uit de running zijn geweest, vaak te wensen over. Met het fonds willen de initiatiefnemers zorgen dat deze zorgverleners, waar heel Nederland eerder voor applaudisseerde, óók financieel worden gesteund, móchten zij worden getroffen.

De Stichting is in april opgericht en kreeg op korte termijn veel aandacht. Inmiddels hebben vele bedrijven (waaronder VVAA) en organisaties belangeloos hulp en ondersteuning geboden. Bert Speijer, voorzitter van NAPA  zit in de Raad van Advies van ZWIC.

Meer info https://geefvoorzorgverleners.nl/

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer