NAPA Nieuws

Afbeelding voor NAPA Nieuws

Afgelopen maandag 19 januari heeft Renske Leijten , Tweede Kamerlid, woordvoerder zorg voor de SP,  een werkbezoek gebracht aan het Radboudumc in samenwerking met en op uitnodiging van de Raad van Bestuur en de NAPA.

Het was een leuke en informatieve ochtend bedoeld om het beroep van Physician Assistant duidelijker in beeld te krijgen bij de politiek. Er werden een drietal afdelingen bezocht, te weten hematologie, anaesthesie en dagverpleging kinderen, waarin alle drie de PA’s samen met de met hun samenwerkende specialist het persoonlijke succesverhaal lieten zien over taakherschikking van de medisch specialist naar de PA.
Na afloop liet Renske Leijten weten door het werkbezoek toch veel positiever te staan ten opzichte van de inzet van PA’s.
De NAPA is eind vorig jaar begonnen met het actief benaderen van de politiek om meer duidelijkheid te creëren over het beroep van Physician Assistants in aanloop naar een definitieve regulering als artikel 3 in de Wet BIG. Komende periode zal het onderwerp verder aan bod komen in de Tweede Kamer. Zo staat op 12 februari 2015 het debat over Arbeidsmarktbeleid zorgsector gepland en wordt de evaluatie van de Wet BIG verder behandeld. De NAPA zal deze discussies op de voet blijven volgen!

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer