NFU pakt werknemers drie keer

Tijdens het overleg vandaag tussen bonden en de NFU is wederom gebleken dat de werkgevers vooral verslechteringen voor ogen hebben. De NFU heeft drie punten aangegeven waaruit dit blijkt.

1. NFU houdt vast aan vrijwillige nullijn.
2. NFU wil verslechteringen in de cao overeenkomen, zoals ORT en bovenwettelijke werkloosheidsregeling.
3. NFU wil doorgaan met reorganisaties waarbij gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten.

Volgens de werknemersorganisaties neemt de NFU niet de eigen verantwoordelijkheid. De NFU wijst voortdurend naar externe omstandigheden waardoor zij op dit moment niet tot loonafspraken wil komen. De bonden hebben de NFU nadrukkelijk aangesproken op goed werkgeverschap en houden vast aan de inzet van een salarisstijging van 2,5 procent. Daarnaast eisen de bonden afspraken over flex en zekerheid, (verhoging van) stagevergoeding, afschaffen jeugdschalen, afspraken over PB en bescherming medewerkers bij oprichting nieuwe rechtspersonen.

Volgend overleg

Het volgende overleg vindt plaats op 25 maart. Dat overleg heeft volgens de bonden alleen zin als de NFU bereid is te praten over een salariscomponent. Een akkoord zonder salariscomponent is voor de werknemersorganisaties niet bespreekbaar. Daarom wordt niet uitgesloten dat vlak na 25 maart medewerkerbijeenkomsten georganiseerd zullen worden.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer