Nieuw strategisch plan 2022-2025 gepubliceerd

Afbeelding voor Nieuw strategisch plan 2022-2025 gepubliceerd

NAPA publiceert met trots het nieuwe strategische beleidsplan 2022-2025. Er zijn in de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van de implementatie van taakherschikking en de positionering van de physician assistants (PA). Nederland loopt zelfs voorop in de wereld op dit gebied. NAPA heeft zich daar hard voor ingezet en heeft voor de komende jaren samen met de leden zeven speerpunten geformuleerd.

Implementatie taakherschikking

In 2021 heeft NAPA diverse onderzoeken en ledenpeilingen gehouden. Daaruit blijkt dat er verbeteringen in de implementatie van taakherschikking nodig zijn. De PA heeft niet overal duidelijke werkafspraken op lokaal niveau, of werkt onnodig onder supervisie. In veel gevallen worden de activiteiten van de PA niet op eigen AGB-code geregistreerd, waardoor de bijdrage van de PA als taakherschikker in het zorgproces niet zichtbaar is. In sommige sectoren heeft de PA nog maar net voet aan de grond gezet, zoals in de verstandelijk gehandicaptenzorg, sociale geneeskunde of anderhalvelijnszorg. Om de implementatie van taakherschikking met de inzet van de PA in die sectoren te bevorderen, wil NAPA de komende jaren aan zeven beleidsspeerpunten werken.

[pdf-embedder url=”https://www.napa.nl/app/uploads/2022/02/Strategisch-beleidsplan-NAPA-2022-2025-def2.pdf” title=”Strategisch beleidsplan NAPA 2022 – 2025 def2″]

Download hier het strategische beleidsplan 2022-2025.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer