Nieuwe leden NAPA bestuur benoemd

Afbeelding voor Nieuwe leden NAPA bestuur benoemd

Onlangs zijn alle openstaande vacatures voor bestuursfuncties vervuld. De ledenraad heeft eind juli met de benoemingen ingestemd. Daarmee is het nieuwe NAPA bestuur per november compleet.

De nieuwe leden zijn:

  1. Rianne Rijsdijk, financieel bestuurder en vice-voorzitter
  2. Bart Ruiterkamp, algemeen bestuurslid
  3. Freek Braam, algemeen bestuurslid

De ledenraad heeft al begin dit jaar Bert Speijer als opvolger van Vincent Straten benoemd. Hij heeft dit jaar al met Vincent een inwerktraject doorlopen, zodat de overdracht vlot verloopt. Judith Reuser is voor een nieuwe periode herbenoemd.

Tijdens INVEST 2019 zullen we na twee zittingstermijnen afscheid nemen van Vincent Straten, Astrid Persoon en Douwe Keegstra.

Maak kennis met nieuwe bestuursleden

Rianne Rijsdijk

Ik ben Rianne Rijsdijk PA cardiothoracale chirurgie in het UMCU. Momenteel ben ik voorzitter van de werkgroep Invest. Echt heel leuk om te doen.

De NAPA is een hele mooie beroepsvereniging van een nog steeds groeiende groep professionals. De positionering van de PA binnen de gezondheidszorg vind ik echt heel belangrijk en daar actief aan mee mogen werken vind ik een eer en daar heb ik ook heel veel zin in!

Bart Ruiterkamp

Sinds 2010 ben ik PA en werk ik fulltime bij afdeling hematologie in het Radboudumc. Daar werk ik met veel plezier naast 3 andere PA’s hematologie. Tijdens de opleiding ben ik in 2008 actief geworden binnen de NAPA. In eerste instantie veel website en ledenadministratie gerelateerde zaken, waarbij ik met de voorzitters Marielle en later Frank veel ICT zaken op poten gezet heb. In het Radboudumc heb ik sinds 2010 deelgenomen aan diverse projecten ter bevordering van de inzet van de PA binnen het ziekenhuis en ben ik daar voorzitter geweest van de groep PA’s. Afgelopen 3 jaar heb ik namens jullie zitting mogen nemen in de Ledenraad en heb ik onderwijs aan de PA-opleiding in Nijmegen mogen verzorgen. In de Ledenraad heb ik nóg meer kennis mogen nemen van de zaken die het bestuur op zijn pad tegen komt en ben ik dit als een uitdaging gaan zien. Met de huidige verenigingsstructuur en mijn jarenlange ervaring binnen de vereniging ben ik er van overtuigd dat ik veel kan leren in korte tijd van mijn NAPA-collega’s en zo een actieve bijdrage kan leveren aan de koers die de NAPA zal gaan varen. Zonder een goed thuis kan ik dit niet doen naast het werk. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen (2 lagere school, 1 voortgezet onderwijs). Als tegenpool van werk en NAPA hou ik erg van kamperen, wandelen, hardlopen en ‘nerden’ met computers.

Freek Braam

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als physician assistant en werkzaam bij de vakgroep revalidatiegeneeskunde van ziekenhuis Isala in Zwolle. Vanaf afronding van de opleiding ben ik actief geweest binnen NAPA, o.a. in de Commissie Accreditatie, Commissie Dossiercontrole en Commissie Kwaliteit. Ik ben nauw betrokken geweest bij diverse grote projecten, zoals het opstellen van de Richtlijn Accreditatie Bij- en Nascholing, opstellen en inrichten van Proces Herregistratie Physician Assistant, inregelen van PE-Online en het opstellen van de meest recente versie van het Beroepsprofiel. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de voorbereidingen op toetreding tot Wet BIG en op dit moment betrokken bij de voorbereiding op Wet BIG 2. Met mijn eerdere opgedane kennis en ervaring hoop ik de komende jaren het bestuur te kunnen versterken en een bijdrage te leveren aan de verdere positionering en versterking van onze beroepsgroep in de Nederlandse gezondheidszorg. Het pionieren lijkt voor velen wellicht verleden tijd, maar de werkelijkheid is anders. Het is en blijft een continuüm van ‘werk in uitvoering’. Daar ligt voor mij de uitdaging die ik graag voor NAPA aanga!

Rianne, Bart en Freek, heel veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer