Nieuwsbrief FBZ mei 2023

Afbeelding voor Nieuwsbrief FBZ mei 2023

In de nieuwsbrief van vakbond FBZ van 17 mei jl. onder meer aandacht voor de ggz-sector. Het overleg tussen FBZ en de andere vakbonden met de Nederlandse ggz heeft geleid tot een bod voor een extra loonsverhoging in 2023 en 2024. 

In juni wordt een publicatie verwacht over de systematiek van FWG 3.0 en juridische materie in de algemene ziekenhuizen en in de ggz. Zorgprofessionals hebben niet dagelijks te maken met deze complexe materie en hebben grote behoefte aan hulp en advies. Bijvoorbeeld omdat de werkgever de functiebeschrijving wil actualiseren, of omdat je het als werknemer oneens bent wat er op papier staat over je huidige functie of hoe je bent ingedeeld. De publicatie geeft basisinfo en nuttige tips op basis van het webinar over FWG dat FBZ eerder dit jaar organiseerde.

Werkgevers en de vakbonden in de VVT hebben de campagne ‘Hoe Dan?’ gelanceerd. Er werken steeds minder mensen in deze sector. Uit onderzoek blijkt dat zorgmedewerkers zich het meeste zorgen maken over de kwaliteit van zorg en hoe het werk leuk blijft. Om het gesprek hierover aan te jagen, is deze campagne ontwikkeld.

Dit en nog meer nieuws in de FBZ-nieuwsbrief van 17 mei 2023.               

FBZ is een federatie van beroepsverenigingen en behartigt de collectieve werknemersbelangen, waaronder de leden van NAPA.

Bekijk de FBZ nieuwsbrieven en overige publicaties op de website van FBZ.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer