Nieuwsbrief FBZ november 2023

Afbeelding voor Nieuwsbrief FBZ november 2023
FBZ lanceert een verkiezingsvergelijker: hoe scoren politieke partijen op het wensenlijstje van FBZ? Dit en meer in de FBZ-nieuwsbrief van 2 november.

FBZ lanceert de verkiezingsvergelijker. In aanloop naar de verkiezingen heeft FBZ een wensenlijstje met tien punten opgesteld voor een nieuw kabinet. Van 13 politieke partijen (VVD, Groenlinks-PvdA, D66, Nieuw Sociaal Contract, BBB, Volt, CDA, ChristenUnie, SGP, SP, JA21, FVD en PVV) is in de verkiezingsvergelijker geanalyseerd of en hoe deze punten terugkomen in de verkiezingsprogramma’s.

Meer subsidie voor versterken zeggenschap. In een nieuwe subsidieronde stelt het ministerie van VWS budget beschikbaar waarmee 120 organisaties tot 50.000 euro subsidie kunnen aanvragen voor projecten om de zeggenschap in hun instelling te versterken. Ditmaal kunnen ook professionals uit de jeugdzorg en sociaal werk aansluiten. Organisaties die werk willen maken van meer zeggenschap moeten een actieplan maken dat voldoet aan een aantal subsidiecriteria.

Casus: een liefdesrelatie op de werkvloer … en nu? Orthopedagoog Klaas Langemaat is verliefd op een collega en dat is wederzijds. Een prachtige situatie voor beiden, zou je denken. Toch wil Klaas juridisch advies omdat hij zich herinnert dat soortgelijke relaties in het verleden problemen hebben veroorzaakt bij oud-collega’s. Hij belt met FBZ Rechtshulp en heeft twee belangrijke vragen: is hun relatie toegestaan en moeten ze dit melden aan hun werkgever?

Het grote Zorgdebat. FBZ attendeert op het Grote Zorgdebat dat 13 november van 19.30 – 21.00 online plaatsvindt. Hierin gaan kandidaat-Kamerleden in vier rondes met elkaar in debat.

Bekijk de FBZ-nieuwsbrief van 2 november 2023.               

FBZ is de op een na grootste vakbond voor zorgprofessionals in Nederland. Deze federatie bestaat uit 27 beroepsverenigingen van zorgprofessionals in alle zorgsectoren. Ook NAPA is aangesloten. FBZ behartigt de belangen van de werkzame leden in dienstverband. In totaal gaat het om ruim 46.000 zorgprofessionals.

Bekijk de FBZ nieuwsbrieven en overige publicaties op de website van FBZ.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer