Doe mee aan onderzoek naar benodigde opleidingscapaciteit voor Physician Assistants

Afbeelding voor Doe mee aan onderzoek naar benodigde opleidingscapaciteit voor Physician Assistants

De beroepsgroep van Physician Assistants groeit snel en in steeds meer organisaties zijn dan ook Physician Assistants werkzaam. Vanwege het toenemende belang van de beroepsgroep wil het ministerie van VWS graag advies over de benodigde opleidingscapaciteit in de opleiding MPA. Zodat er nu voldoende PA’s worden opgeleid om ook in de toekomst voldoende PA’s te hebben.

Dit advies wordt opgesteld door het Capaciteitsorgaan, daarin ondersteund door een werkgroep van PA’s, vertegenwoordigers van de Hogescholen en zorgverzekeraars. Om een goed advies op te kunnen stellen laat het Capaciteitsorgaan onderzoek doen onder de alumni van de opleiding MPA. Hiermee worden de beroepsgroep en de loopbanen van PA’s in kaart gebracht. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Prismant.

 Voor het onderzoek worden alumni van alle Nederlandse opleidingen tot Physician Assistant per e-mail benaderd met de vraag om een korte enquête in te vullen. Ook alumni die nog niet, of niet meer, werkzaam zijn als Physician Assistant worden met nadruk gevraagd om de enquête in te vullen. Alle respons is belangrijk voor het onderzoek!

 Mocht u geen uitnodiging per mail hebben ontvangen maar u hebt wel het diploma tot Physician Assistant behaald aan een Nederlandse Hogeschool, dan kunt u via onderstaande link alsnog meedoen aan het onderzoek: https://feedback.mrdm.eu/s3/PA

 Meedoen kan tot 14 december. We hopen dat zoveel mogelijk mensen willen bijdragen aan deze enquête en daarmee aan het advies aan de minister. We hopen op een hoge respons.

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer