Op werkbezoek bij Radboud umc

Afbeelding voor Op werkbezoek bij Radboud umc

Bart Ruiterkamp, Lisette Draaijer en Milena Babovic brachten vandaag namens NAPA een werkbezoek aan de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Het Radboudumc was in 2019 opnieuw koploper met de meeste Physician Assistants (PA) in dienst. Een mooie aanleiding om de Raad van Bestuur te bedanken voor de voortrekkers rol die het Radboudumc speelt bij het inbedden van de PA binnen de standaard medische zorg. Daarom bood NAPA mw. Lahuis het jaarverslag 2019 aan.

Al sinds de beginjaren ziet het Radboudumc de meerwaarde in van de breed generalistisch opgeleide PA, en is daarom vanaf het begin een voorstander van de inzet van deze professional. Per september 2020 zullen er meer dan tachtig PA’s en PA’s in opleiding (PAio’s) in het Radboudumc zijn, en die groep breidt elk jaar uit. De PA’s zijn binnen het Radboud verenigd in ‘Platform PA’s Radboudumc’. Lisette Draaijer is voorzitter van dit Platform en gaf aan dat het Platform actief wordt betrokken bij het organisatiebeleid en met regelmaat in gesprek is met het stafconvent. ‘Dat is erg prettig en zorgt voor tijdige input van PA’s op beleidsniveau’. Bart Ruiterkamp denkt in een ziekenhuisbrede werkgroep actief mee bij de visieontwikkeling op het gebied van toekomstbestendig organiseren van de medische zorg.

 

Foto (van links naar rechts): NAPA bestuurslid Bart Ruiterkamp (PA hematologie en lid ziekenhuis brede werkgroep ‘Generalist versus specialist’), Bertine Lahuis (RvB Radboudumc), Milena Babovic (directeur NAPA) en Lisette Draaijer (PA KNO en voorzitster ‘Platform PA’s Radboudumc’)

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer