Over NAPA

Welkom op de website van de Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA). De NAPA is een belangenorganisatie van en voor physician assistants. Deze site is bedoeld voor alle geïnteresseerden die op zoek zijn naar informatie over deze relatief nieuwe beroepsgroep in de zorg. Tevens is deze site bedoeld voor professionals die op de hoogte willen blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de taakherschikking.

De NAPA wil de schakel zijn tussen patiëntorganisaties, artsenorganisaties en instellingen in de gezondheidszorg om in gemeenschappelijkheid een verantwoorde gezondheidszorg te bevorderen. De NAPA heeft als aandachtsgebieden: zorg van niveau, doelmatig, veilig en patiëntgericht, bevorderen door te streven naar een vertrouwde aanspreekpunt voor patiënten, betrouwbare kwaliteitswaarborgen, hoge patiëntwaardering, actuele en aantoonbare bevoegd- en bekwaamheid van haar zorgprofessionals en erkenning van de physician assistant als volwaardige professionele zorgverlener. En dat alles ten faveure van een betere en efficiëntere gezondheidszorg en daarmee het welzijn van de patiënten.

Er zijn veel actuele zaken die onze actieve aandacht hebben. Bijvoorbeeld: wetgeving, het maken van een sluitend algemeen beroepsprofiel, landelijke acceptatie, onderwijs, nascholing en voorlichting.

Lees hier het strategisch plan van de NAPA.

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?