NAPA en FBZ: samen sterk

Afbeelding voor NAPA en FBZ: samen sterk

Wat doet FBZ voor jou?

NAPA is aangesloten bij FBZ, vakbond voor zorgprofessionals. Dit betekent dat jouw werknemersbelangen worden behartigd door FBZ als je in loondienst werkt. Als vereniging ondersteunen we jou vakinhoudelijk; vakbond FBZ zorgt voor de randvoorwaarden. Zo zorgen we er samen voor dat jij je werk goed kunt doen.

Bij FBZ zijn 27 beroepsverenigingen aangesloten. In totaal vertegenwoordigt FBZ de werknemersbelangen van ruim 46.000 zorgprofessionals in dienstverband. FBZ onderhandelt over arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in tien zorg-cao’s. Daarnaast sluit FBZ sociaal plannen in instellingen, bijvoorbeeld als sprake is van een fusie of reorganisatie.

FBZ maakt zich sterk voor:

  • toekomstbestendige arbeidsvoorwaarden;
  • een stevige positie van zorgprofessionals binnen hun instelling;
  • een gezond en veilig werk- en opleidingsklimaat;
  • een arbeidsmarkt met perspectief;
  • structurele scholings- en opleidingsmogelijkheden.

Arbeidsrechtelijke vragen of problemen? FBZ helpt!

Als lid van NAPA kun je gebruikmaken van FBZ Rechtshulp. Dit is individuele juridische dienstverlening. Per jaar heeft ieder NAPA-lid recht op 10 uur gratis ondersteuning.

Of het nu gaat om een vraag over de cao, bijstand in een ingewikkelde ontslagzaak of begeleiding bij een functiewaarderingskwestie. De juridische experts van FBZ kennen de arbeidsvoorwaarden en rechten als geen ander. Zij ondersteunen, adviseren en begeleiden jou bij arbeidsrechtelijke vragen en kwesties en gaan indien nodig mee naar de kantonrechter.

Bekijk in onderstaande publicaties meer informatie over wat FBZ kan doen voor NAPA-leden:

Vragen of een dringende kwestie?

Vragen? Stel ze via rechtshulp@fbz.nl. Je krijgt snel antwoord.

Dringend probleem? Neem direct contact op met FBZ Rechtshulp via rechtshulp@fbz.nl of bel 088 – 1344 111. FBZ rechtshulp is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer informatie vind je ook op de FBZ-website.