PA Invest 2021: GEZONDHEID 2.0

Afbeelding voor PA Invest 2021: GEZONDHEID 2.0

Een nieuw jaar, nieuwe kansen!  Een jaar met corona in ons midden.  Een jaar waarin veel veranderd is.  Inmiddels verlangt bijna iedereen weer terug naar de goede oude tijd. “Normaal”.  Maar zal het ooit weer worden zoals het was?  Welke veranderingen heeft deze pandemie met zich meegebracht? En wat gaan wij hier op professioneel vlak van terug zien?  Het liefst gaan wij terug naar fysiek gezellig samenzijn, een schouder voor steun, een borrel voor gezelligheid, en dan ook een PA Invest op locatie in ’s-Hertogenbosch!

Een nieuw normaal

Alles is aan verandering onderhevig, iets waar wij allemaal mee te maken hebben gekregen. Welke veranderingen spelen er momenteel in de gezondheidszorg?!  Met andere woorden, hoe ziet GEZONDHEID 2.0. eruit?

Gezondheid is een breed begrip, en omvat zowel cure als care, maar er is meer. Veelal wordt er vanuit de cure gedacht en vandaar gewerkt om iedereen zo gezond mogelijk te houden. Echter is de preventie van onze gezondheid een net zo of misschien wel belangrijkere component. Dit krijgt steeds meer aandacht . Zo wordt leefstijlgeneeskunde op korte termijn ook een verplicht onderdeel van het geneeskunde curriculum, en wellicht ook in de PA opleiding. Daarnaast is er afgelopen jaren veel onderzoek gedaan en geïnvesteerd in andere vernieuwende zaken waaronder Artificially intelligence, minder invasieve behandelmethodes, en nieuwe type medicijnen.

Gezondheid 2.0 is ook:

  • De ouder wordende mens met complexere ziektebeelden in vergelijking met 15 jaar geleden. En moet alles ook gedaan worden wat (technisch) kan?
  • Aanpassingen in de euthanasiewet waarbij er ruimte komt voor interpretatie en uitvoering van Euthanasie bij demente patiënten.
  • Welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes.
  • En uiteraard de Covid-19 pandemie. Wat geeft dit voor een nieuwe kijk op gezondheid, preventie, samenwerking tussen verschillende zorgpartners en ook de maakbaarheid van gezondheid.

Met dit in het achterhoofd zijn wij alweer in volle gang om alles te regelen, een mooi programma samen te stellen, sprekers te benaderen en sponsoren te zoeken.
Helaas is er op dit moment nog veel onduidelijk qua mogelijkheden.  We zijn van de omstandigheden in de maatschappij afhankelijk. We proberen tot een optimale oplossing te komen. Wanneer wij meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de vorm, fysiek dan wel online, stellen wij jullie uiteraard zo spoedig mogelijk op de hoogte.

Mochten jullie nog contacten met sponsoren hebben, laat het ons weten!

Wij hopen jullie, hoe dan ook, allemaal te mogen ontmoeten op 18 & 19 november tijdens Invest 2021!

Groetjes,

Namens werkgroep Invest

Voor updates zie website van PA Invest

 

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer