Haar onderzoek zorgt voor nadere onderbouwing dat het stoppen met bepaalde ingrepen in het verleden vanwege vrij veel bijwerkingen terecht is geweest. Hoe zorg je voor shared decision making en goede counseling van de cliënt die een dergelijke medische ingreep wil ondergaan? Wat is de ideale gender clinic? Wat is gepersonaliseerde gender care?
Dit is slechts een greep uit de vragen die Lian met verve heeft beantwoord. Na haar verdediging sprak haar promotor prof. dr. Margriet Mullender, hoogleraar plastische chirurgie in het Amsterdam UMC, lovende woorden over de inzet en het doorzettingsvermogen van Lian in het kader van haar promotieonderzoek. Ze complimenteerde Lian ook met haar bijzondere prestatie om tijdens het promotietraject als PA fulltime te blijven werken en daarnaast drie kinderen op de wereld te zetten.
NAPA bestuur is erg trots op Lian die zich in de afgelopen jaren tevens als actief lid binnen de vereniging heeft ingezet en op dit moment ook bestuurslid is van de NAPA vakgroep plastische chirurgie.
Excerpt uit Nederlandse samenvatting proefschrift:
Genderbevestigende medische ingrepen dragen substantieel bij tot verbetering van de kwaliteit van leven bij transgender personen op lange termijn. Ten aanzien van de zichtbaarheid en acceptatie van transgender personen zijn er momenteel veel ontwikkelingen in de maatschappij. Tegelijkertijd ontwikkelt de genderbevestigende chirurgie zich steeds verder op technisch vlak. Toch is er een gebrek aan gedegen kennis over zowel de klinische als de patiënt-gerapporteerde uitkomsten van deze genderbevestigende operaties.
Daarom onderzochten we in dit proefschrift de klinische en patiënt gerapporteerde uitkomsten na verschillende soorten chirurgische ingrepen bij transmasculiene personen, een overkoepelende term die verwijst naar geboren vrouwen die zich identificeren met mannelijkheid, met als uiteindelijk doel de transgenderzorg te verbeteren.
Reacties
Log in en reageer