In de media: PA & somnoloog Caroline Blankvoort

Afbeelding voor In de media: PA & somnoloog Caroline Blankvoort
Foto bron Tjongerschans.nl
Tjongerschans is sinds kort het eerste gecertificeerde slaapwaakcentrum van Noord-Nederland. 'We zijn vereerd om deze erkenning te ontvangen en trots op de inzet van iedereen die hier bij betrokken is,' zegt Caroline Blankvoort, physician assistant en één van de drie somnologen bij Tjongerschans.

Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen focust sinds 2016 op slaapgeneeskunde. Het centrum biedt geavanceerde diagnostische en behandelingsmogelijkheden voor patiënten met slaapstoornissen, zoals bijvoorbeeld slaapapneu, slapeloosheid (ook bij kinderen), verschoven slaapritmes, nachtmerries en rusteloze benen. 

Multidisciplinaire samenwerking

In het Slaapwaakcentrum werken verschillende specialisten samen aan de opsporing, diagnose en behandeling van alle voorkomende slaapstoornissen. Neurologen, longartsen, KNO-artsen, kaakchirurg, orthodontist, kinderarts, psychologen en de physician assistant werken samen in multidisciplinaire teams. Zij beschikken over uitgebreide kennis van hun eigen vakdiscipline en over specifieke expertise op het gebied van slaapgeneeskunde. Twee specialisten, waaronder PA Caroline Blankvoort, hebben de titel somnoloog en somno-technoloog.

Trots op de erkenning

‘De accreditatie is een op Europees niveau erkende kwalificatie in bekwaamheid in slaapgeneeskunde en daarmee een mooie stap voor het ziekenhuis’, zegt Caroline: ‘Wij bieden zorg voor patiënten die worstelen met slaapstoornissen en andere gerelateerde gezondheidsproblemen. Onze accreditatie als gecertificeerd slaapwaakcentrum markeert een belangrijke mijlpaal. We zijn vereerd om deze erkenning te ontvangen en trots op de inzet van iedereen die hierbij betrokken is. Dit succes is het resultaat van de toewijding van een groot team van zorgprofessionals én het vertrouwen van onze patiënten en verwijzers.’

Accreditatie

De prestigieuze accreditatie is toegekend door Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL). Het is een erkenning van de inzet voor de hoogste kwaliteitsnormen in de slaapgeneeskunde. Tjongerschans heeft nagenoeg alle zorg in huis op het gebied van slaapgeneeskunde. De SVNL zag dat als een waardevol en belangrijk gegeven om de accreditatie toe te kennen. Er is een goede samenwerking en veel expertise.

Bron en verder lezen: Tjongerschans.nl

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer