Wie wordt de PA van het jaar 2020

Ook dit jaar organiseert NAPA een verkiezing van de ‘PA van het jaar’. Naar aanleiding van de oproep voor de zomervakantie ontving NAPA 4 nominaties.
Alle kandidaten zijn door een collega genomineerd vanwege hun bijzondere prestatie of omdat zij op een goede manier laten zien hoe je je als PA kunt profileren.

Genomineerden
Kandidaat nr. 1 Matthijs ter Horst, PA huisartsenzorg in gezondheidscentrum Wesselerbrink in Enschede, voorgedragen door collega PA Kees Knol.
Het geweld tegen zorgverleners begint helaas steeds meer een trend te worden. Matthijs verdient het om positieve aandacht te krijgen, een zetje in de rug, even in de schijnwerpers. Indirect komt er zo ook aandacht voor geweld in de zorg.’ (Kees Knol, PA huisartsgeneeskunde)
Bekijk de introductievideo van Matthijs
Kandidaat nr. 2 Gera Peters, PA revalidatiegeneeskunde Radboud UMC, voorgedragen door Saskia Houwen-van Opstal revalidatiearts Radboudumc.
Ik ga voor Gera Peters! Zij werkt hard, is kundig, betrokken en pakt grotere projecten mee op. Ze heeft een goede visie en is een drijvende kracht binnen ons team.’ (Saskia Houwen-van Opstal, revalidatiearts)
Kandidaat nr. 3 Nicoline Wesseling, PA cardio-thoracale chirurgie in het UMCU, voorgedragen door meerdere collega PA’s: Linda Wolf, PA Mammachirurgie in Treant Zorggroep, Rein Stulp, PA Klinische Genetica in UMCG, Sandra van Tuinen, PA Oncologie – Hematologie in het Antonius Ziekenhuis Sneek/Emmeloord en Antoine Veringa, PA Melanoom polikliniek, Oncologisch Centrum in Isala.
‘Al meerdere jaren maakt Nicoline deel uit van een team om in Egypte levensreddende hart-operaties uit te voeren. Eerst als operatieassistent, toen als PA in opleiding en na het behalen van het diploma ook als Physician Assistant. Als je je bedenkt dat deze patiënten doorgaans niet geholpen konden worden dan is dit een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plaats. Ook haar eigen professionele grenzen weet zij te verbreden… Daarnaast draagt Nicoline ook haar steentje bij aan het verbreden van al onze grenzen door mede verantwoordelijk te zijn voor het organiseren van dit Invest 2020.’ (Linda Wolf, Rein Stulp, Sandra van Tuinen en Antoine Veringa)
Kandidaat nr. 4 Renée Vijgen, PA interne geneeskunde in Amsterdam UMC, voorgedragen door Stag van Laer, AIOS interne geneeskunde
Graag nomineer ik Renée Vijgen PA bij de hematologie AMC. Qua kennis soms beter op de hoogte dan enkele hematologen. Qua logistiek de drijvende kracht achter de afdeling.’ (Stag van Laer)
Bekijk de video’s van de kandidaten hier onderaan de pagina om te zien waarom de kandidaten uw stem verdienen.
Stemmen is niet meer mogelijk.
De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens Invest 2020.


Klik op de naam van de kandidaat om de video te tonen (werkt mogelijk niet op alle devices).

1. Matthijs ter Horst2. Gera Peters3. Nicoline Wesseling4. Renée Vijgen 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de NAPA.

Contact opnemen?