PA van het Jaar

Afbeelding voor PA van het Jaar

Ieder jaar reikt NAPA de prestigieuze titel ‘PA van het jaar’ uit aan een PA als erkenning voor zijn/haar uitzonderlijke prestatie(s) en/of voortreffelijke manier van profileren als PA.

Collega’s, werkgevers, leden van NAPA en patiënten konden tot 25 september 2023 kandidaten voordragen. De genomineerden voor de verkiezing 2023 worden bekend gemaakt op NAPA jaarcongres Invest.

Nieuwsgierig naar de  procedure en de ‘Wall of Fame’? Lees dan verder.

 

Procedure verkiezingen

Juli /Augustus: De aanmelding voor PA van het Jaar is geopend. Kandidaten kunnen aangemeld worden door collega’s, werkgevers, vrijwilligers van NAPA en patiënten. PA’s kunnen ook zichzelf aanmelden.

September: Uit alle aanmeldingen wordt een shortlist gemaakt van maximaal 10 genomineerden. Genomineerden die voldoen aan de volgende 3 criteria kunnen meedoen: NAPA lidmaatschap, inschrijving in het kwaliteitsregister en registratie in het BIG register. De genomineerden ontvangen bericht over hun aanmelding.

Begin oktober: Elke genomineerde wordt gevraagd een CV in te leveren en een korte video van maximaal 1,5 minuut waarin de kandidaat zichzelf voorstelt en vertelt waar hij/zij voor staat. Dit mag uiteraard met behulp van collega’s. Voor inspiratie zie bijvoorbeeld de video’s van de oud-PA van het Jaar winnaars Jeroen Aarts, Renee Vijgen.

Oktober: De winnaar van de PA van het Jaar verkiezing wordt voor de helft bepaald door een stemcampagne en voor de andere helft door een deskundige vakjury, bestaande uit oud-PA van het jaar winnaars. Tijdens het jaarlijkse PA Invest congres wordt de stembus twee weken lang geopend. Gedurende deze periode hebben alle BIG-geregistreerde professionals de kans om hun stem uit te brengen op hun favoriete PA. De vakjury zal – op basis van nominatie, CV en video –  aan de hand van beoordelingscriteria bepalen wie hun voorkeursstem krijgt. De vakjury beoordeelt de bijdrage van de PA aan de positionering van het beroep, de bijdrage aan kwaliteit van zorg en kennisontwikkeling.

November: Het NAPA bestuur bepaalt aan de hand van de stemcampagne en oordeel van de vakjury de uitslag van de verkiezing. De winnaar van de verkiezing wordt feestelijk verrast op de eigen werkplek en mag zich een jaar lang ‘PA van het Jaar’ noemen! 

Mooi om PA van het Jaar te zijn, maar ik vind het lastig om alleen met de eer te gaan strijken. We zijn een team en zonder team ben ik ook niks’
Afbeelding van Jeroen Aarts - PA van het jaar 2022
Jeroen Aarts – PA van het jaar 2022