PA week 2020 is gestart

Afbeelding voor PA week 2020 is gestart

Vandaag start de internationale PA week 2020. We hebben net als voorgaande jaren leuke activiteiten bedacht om samen met Physician Assistants in Nederland stil te staan bij het prachtige beroep van PA.

Wat is en doet een PA?

De PA is een medisch zorgprofessional, die op een zelfstandige en structurele wijze medische taken overneemt van een geneeskundig specialist. De PA werkt binnen het medisch domein en verleent op masterniveau medisch geneeskundige zorg. De deskundigheid van de PA is toegespitst op een deelgebied van de geneeskunde (zgn. deelspecialismen) en bouwt voort op een brede medische basiskennis. Het doel van het beroep is het verlenen van geneeskundige zorg. Deze taken omvatten het onderzoeken, diagnosticeren, behandelen en begeleiden van patiënten met veel voorkomende aandoeningen binnen een bepaald medisch specialisme, het geven van onderwijs, het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek en het (mee) organiseren van de medische zorgketen voor patiënten ter bevordering van kwaliteit en continuïteit van zorg.

Vier de PA week

Bekijk de openingsvlog van Bert Speijer waarbij hij de activiteiten van deze week introduceert en het nieuwe kwaliteitsbeeldmerk https://lnkd.in/g8pip3C

Bekijk ook de FAQ’s  over PA’s.

Reacties

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer