PA Week

Afbeelding voor PA Week

Elk jaar vieren we van 6 t/m 12 oktober de Internationale PA Week. Gedurende deze dagen zetten we het beroep van de physician assistant extra in the spotlight. De PA Week staat in het teken van de (h)erkenning van de physician assistant als beroepsgroep. 

De PA Week wordt internationaal gevierd en geeft aandacht aan de bijdrage van de PA aan de gezondheidszorg wereldwijd. In Nederland brengen we als beroepsvereniging samen met alle PA’s de positie en naamsbekendheid van de PA landelijk extra onder de aandacht met tal van activiteiten. Doe je mee?

Hoe kun jij als PA de PA Week vieren?
Om je op weg te helpen, hebben we een aantal ideeën verzameld waar je uit kunt putten. Het zijn voorbeelden die je mogelijk tot inspiratie brengen voor je eigen activiteit tijdens de PA Week. Heb je andere ideeën? Super, vooral doen! En leuk als je het wilt delen. Mocht je NAPA nodig hebben om jouw idee tot uitvoering te brengen, laat het ons weten via secretariaat@napa.nl.

Organiseer een koffiemomentje op het werk

Organiseer een koffiemoment op het werk voor jouw afdeling, team, collega’s PA, HR-afdeling, afdelingshoofden of directie. Gebakje erbij? Net zoals vorig jaar trakteert NAPA de eerste 25 PA’s die zich aanmelden voor deze actie op gebak! Dus geef je snel op via secretariaat@napa.nl en geef daarbij aan voor wie/hoeveel personen je een koffiemoment wilt organiseren.

Cover voor
Cover voor

Laat je beroep zien op Social Media

Laat op LinkedIn, Instagram of X zien hoe mooi jouw beroep is en wat je doet. Wellicht heb je vanuit je werkgever al een filmpje waaruit dit blijkt. Bij toestemming vanuit de werkgever kan dit filmpje ook door NAPA gepost worden. Stuur hiervoor de link inclusief toestemming van de werkgever aan secretariaat@napa.nl o.v.v. social media.

Deel actief de nieuws- en LinkedIn-berichten over de ‘PA WEEK’. Hoe meer er gedeeld wordt, hoe meer mensen we bereiken! Gebruik voor social media: #PAweek #ikbenpa #NAPAa

Verstrek informatie over de PA aan patiënten en collega’s

Hang de poster ‘PA Week’ op in wachtkamers, personeelsruimte, postvakjes collega’s etc. De poster is op te vragen bij secretariaat@napa.nl of digitaal te gebruiken als afbeelding.

Deel de patiëntenfolder en/of werkgeversfolder uit. Deze kun je zelf downloaden of opvragen bij secretariaat@napa.nl.

Toon de videoanimatie over de PA. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Platform Zorgmasters. De videoanimatie is in 4 talen ondertiteld en is vrij te gebruiken.

Cover voor

Genereer meer bekendheid over het beroep binnen jouw organisatie.

Organiseer bijvoorbeeld een kennisquiz voor je team of instelling waarbinnen je werkt.

Geef een presentatie over de PA binnen jouw instelling. De NAPA presentatie heeft een algemene opzet en bevat notitievelden; deze kun je desgewenst zelf aanpassen.

Ga in gesprek aan met beslissers in je organisatie en/of maak jouw instelling warm voor een gesprek met bestuursleden of de directeur van NAPA. We komen graag langs. Dus heeft jouw instelling interesse, vraag dan een bezoek aan bij directeur@napa.nl.

Cover voor