Physician assistant Ramon Roerdink winnaar JBZ wetenschapsprijs 2017!

Afbeelding voor Physician assistant Ramon Roerdink winnaar JBZ wetenschapsprijs 2017!

Woensdag 8 november 2017 vond de jaarlijkse wetenschapswedstrijd in het Jeroen Bosch ziekenhuis plaats. Na een uitgebreide voorselectie werden verschillende studies en wetenschappelijke projecten die in het ziekenhuis plaatsvonden gepresenteerd met een posterpresentatie en een pitch van 2 minuten.

Ramon Roerdink heeft namens de orthopedie zijn project 0.5 gepresenteerd en gewonnen. Het doel is om het infectiepercentage bij primaire heup- en knieprotheses tot onder de 0.5% te brengen in 2 jaar tijd. Een speciale taskforce heeft gezocht naar mogelijke interventies die van invloed kunnen zijn op het krijgen of voorkomen van een prothese infectie en dit naast de recente literatuur gelegd.

Project 0.5 is het eerste project dat op grote schaal verschillende infectie preventieve maatregelen en invloeden op basis van beschikbare evidence heeft samengevoegd en geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk. Kijkend naar de eerste resultaten leidt project 0.5 mogelijk tot een forse reductie van het aantal prothese infecties binnen het JBZ.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer