Problemen PA in GGZ, bedankt voor uw input!

Op 27 januari jl. heeft het bestuur een oproep onder de leden gedaan om casuïstiek te verzamelen waarbij PA’s in de GGZ problemen ervaren of zelfs ontslagen worden omdat het beroep niet voorkomt in het beroepentabel GGZ. Binnen een paar dagen hebben we voldoende reacties gekregen die wij gebundeld en geanonimiseerd onder de aandacht van de minister zullen brengen.

Wat ging er aan vooraf?
Wij hebben dit probleem onder de aandacht van de Kamerleden gebracht. Tijdens het AO GGZ op 24 januari jl. heeft het Kamerlid Linda Voortman (Groenlinks) hier vragen over gesteld. Het antwoord van de minister luidde:

Het is aan de zorgaanbieders zelf om te bepalen wie ze inzetten en de NZa mag bepalen wie tijd mag schrijven. Maar we willen allemaal wel dat de PA’s in de GGZ aan het werk gaan. Geef mij die signalen dan wil ik daar graag op doorkijken. We zijn niet voor niets aan die wet begonnen!

Hierop gaf Linda weer aan dat ze contact opneemt met de NAPA en de signalen naar de minister zal sturen, zodat de minister ernaar kan kijken.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer