Promotie Geert van den Brink

Afbeelding voor Promotie Geert van den Brink
Op 1 november 2023 promoveerde Geert van den Brink op zijn onderzoek naar de bijdrage van de PA en VS aan de gezondheidszorg in Nederland en wereldwijd.

Zijn proefschrift beschrijft de bijdragen van Physician Assistants (PA) en Verpleegkundig Specialisten (VS) in de Nederlandse gezondheidszorg. Meer specifiek wordt een beschrijving gegeven van de taken die de PA en VS uitvoeren, alsmede de effecten op kwaliteit, continuïteit, kosten en werktevredenheid. Dit proefschrift doet verslag van drie empirische studies en één systematische review. De review richt zich op de wereldwijde bijdrage PA aan de gezondheidszorg.

Na de promotieplechtigheid reikten Bart Ruiterkamp, Sharon Sommers, Quinten van den Driesschen en Milena Babovic een beeld uit aan Geert namens NAPA als dank voor zijn jarenlange inzet voor de beroepsgroep PA.

Op de foto (van links naar rechts): Sharon Sommers, Bart Ruiterkamp, Geert van den Brink, Milena Babovic, Quinten van den Driesschen.

Geert van den Brink is momenteel opleidingscoördinator van de Master Physician Assistant-opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is hij voorzitter van Platform Zorgmasters.

Tijdens PA Invest afgelopen oktober in Noordwijkerhout, vroegen wij Geert waar zijn promotieonderzoek over gaat en wat zijn belangrijkste bevindingen zijn.

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer