Quinten van den Driesschen koninklijk onderscheiden

Quinten van den Driesschen begon aan zijn opleiding tot PA in 2003 en studeerde 2½ jaar later af met het eerste cohort PA’s aan de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN) in Nijmegen. Sinds het begin van de studie deelde hij zijn kennis en ervaring met zijn studiegenoten. Hij zette zich in voor het oprichten van een de beroepsvereniging: de akte van oprichting van de Nederlandse Associatie Physician Assistant (NAPA) werd ondertekend op 13 december 2004, onder andere met Quinten als comparant.

Van 2005 tot 2008 was Quinten voorzitter van de NAPA. Tot heden is Quinten nog steeds een erg actief bestuurslid. Vanuit deze functies deelt hij ook zijn kennis met de grote organisaties/partijen als Ministerie van Volksgezondheid, Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen, Medische Orde, Nederlandse Zorg autoriteit, Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg etc. Dit alles in zijn eigen tijd, naast een fulltime baan als PA huisartsgeneeskunde en een druk gezin.

Quinten heeft zich vanaf de introductie van de functie PA volledig ingezet en heeft zich sterk gemaakt voor het dóórontwikkelen en professionaliseren van dit nieuwe beroep. Kroon op zijn werk is wel de Wet Taakherschikking die op 1 januari 2012 een feit werd.

Naast de inspanningen voor de PA in Nederland is Quinten ook actief met betrekking tot Europese ontwikkelingen ten aanzien van de PA. Samen werken aan Europese standaarden, Europese wetgeving, titelbescherming en inzetbaarheid als PA binnen Europa.

Als je Quinten wil bedanken dan wordt vaak zijn bescheiden reactie geciteerd: “Ik heb alleen een grote ouwe kop met een NAPA stempel erop”.

Het is onder andere om bovenstaande redenen dat Quinten van den Driesschen tijdens de Algemene Leden Vergadering van de NAPA op 9 november 2012 een koninklijke onderscheiding ontving in bijzijn van bestuursleden, leden en familie. Hij ontving de onderscheiding uit handen van plaatsvervangend burgemeester van Lingewaard, Steven de Vreeze .

Het NAPA bestuur feliciteert Ridder in de Orde van Oranje Nassau Quinten van den Driesschen!

Quinten onderscheiden

foto: Fotografie John de Boer

 

Word lid van NAPA

NAPA is dé beroepsvereniging van en voor alle (aankomende) physician assistants in Nederland.

  • Vertegenwoordiging van de PA

  • Delen van kennis en ervaring met vakgenoten

  • Korting op het Jaarcongres PA Invest

  • .. En nog meer